Kosovska policija maltretirala ekipu Radio Goraždevca, pokušala da zapleni auto sa opremom: Nakon upada u privremeni organ, upali i u prostorije medija 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Tokom jutrošnje intervencije Kosovske policije u Goraždevcu došlo je do incidenta sa ekipom Radio Goraždevca, kada je Kosovska policija pretresla automobil našoj ekipi koja je kretala na zadatak.

„Prišao mi je komandir stanice policije za region Peć Nuen Nikola i pitao me koji je naš auto. Rekao mi je da oni moraju da ga pretresu i da mu predam ključ u prisustvu dva svedoka, što sam i uradio“, rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević koji se policajcu uredno predstavio i objasnio gde idu, na šta mu je odgovoreno da moraju da čekaju pretres.

Nakon 20 minuta pripadnici Kosovske policije došli su u većem broju i krenuli sa pretresom.

„Naravno nisu našli ništa. Međutim, tu se postavlja jedno drugo pitanje, a to je vrlo drzak način na koji su se ophodili prema nama i pored legitimisanja. Kada su videli da u auto nema ništa sumnjivo rekli su nam da su morali da nas pretresu jer smo im izgledali sumnjivo“.

Dimitrijević napominje da je deo Kosovske policije, nakon upadu u zgradu PO upao i u prostorije Radio Goraždevca što je zabeleženo kamerom.

Kosovska policija maltretirala ekipu Radio Goraždevca, pokušala da zapleni auto sa opremom: Nakon upada u privremeni organ, upali i u prostorije medija 2
foto: Printscreen/YouTube/Dnevnik

„Ovo je nečuveni postupak da policija maltretira novinare i pokuša da zapleni auto sa produkcijskom opremom. U Goraždevcu postoji policijska stanica, policija u Peći takođe zna da smo novinari, ali i pored toga odlučili su da nam na taj način demonstriraju neku vrstu sile. Došli smo do takvog stadijuma da je policiji sumnjivo sve što je srpsko, pa tako nije važno da li su u pitanju novinari koji rade svoj posao ili neko iz bilo kog drugog segmenta društva“, ističe Dimitrijević.

Redakcija Radio Goraždevca uputiće žalbu policijskom inspektoratu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari