Kosovska policija upala u tri privremena organa na Kosovu: U Klini privedeni predsednik organa i njegovi saradnici 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kosovska policija upala je danas u objekat Privremenog organa opštine Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Zastava Republike Srbije uklonjena je sa ovog objekta.

„Veća grupa policajaca upala je oko 10 časova u Privremeni organ opštine Peć. Radnici koji su se našli u tom trenutku u zgradi su još uvek unutra i trenutno je ispred okupljen mali broj građana Goraždevca kojima policija ne dozvoljava da priđu bliže prostorima Privremenog organa. Nemamo više informacija šta se dešava unutra. Skinuli su zastavu Srbije koja je bila na ulazu“, rekao je za Kosovo onlajn novinar Radio Goraždevca Milić Petrović, prenosi Kosovo Online.

Kosovska policija zaplenila je auto i opremu ekipe Radio Goraždevca, potvrdio nam je Milić Petrović.

U opštini Istok upali sa automatskim puškama

Vozila Kosovske policije upala su u dvorište Privremenog organa opštine Istok koji se nalazi u Osojanu, nakon čega su zatvorili Dom zdravlja.

Specijalne snage policije naoružane automatskim puškama došle su u četiri policijska automobila, a potom su pristigli i ljudi u civilu koji su došli u dva džipa.

Policajci su najpre upali u Dom zdravlja u Osojanu i zatvorili ga, a namera im je i da uđu u apoteku koja je trenutno zaključana. Policijski džip parkiran je ispred apoteka i čekaju da im neko omogući da uđu unutra.

U Osojanu je nakon upada policije prekinuta nastava, pa su deca puštena kući. U međuvremenu, u selo je pristiglo još policije, a na prilazu centru mesta se automobili se trenutno zaustavljaju.

Osojane je najveća povratničko selo u Metohiji i jedina je povratnička sredina u kojoj se u nekom prihvatljivom obliku počeo obnavljati život nakon sukoba na Kosovu.

Klin: Priveden predsednik privremenog organa i njegovi saradnici

Kosovska policija upala je jutros i u prostorije Privremenog organa opštine Klina koje su smeštene u mestu Vidanje.

Policija je nakon upada privela na razgovor predsednika privremenog organa i njegove saradnike.

Pre ove akcije u Klini, kosovska policija je upala i u objekte privremenih organa opštine Peć u Goraždevcu i Istok u Osojanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari