Kosovska policija potvrdila ubistvo i ranjavanje policajaca: Kamionima blokirali put pa otvorili vatru na službenike 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Nakon potvrde od strane najviših prištinskih zvaničnika da je sinoć na Severu Kosova ubijen jedan policajac a drugi ranjen, potvrdila je ovog jutra i Kosovska policija, iznoseći detalje o samom slučaju.

Iz KP preciziraju da je jedinica za brze intervencije pogranične policije oko 02:34 primetila da su na ulazu u selo Banjska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registarskih oznaka, te da je put bio blokiran.

„Jedinice za red policijske stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su u vezi sa slučajem i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizinu mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, kada je sa više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i granate, pri čemu su usled pucnjave upucana dva policajca“, naveli su iz policije.

Jedinice su, dodaju iz KP, reagovale u samoodbrani i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

„Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povređen, prema rečima lekara, van životne opasnosti“, dodaju iz policije.

Kako navode, na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, „koje su s vremena na vreme napadane vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa“.

„Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima svoje radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred pravosudnim organima izvršilaca napada na policijske službenike“, dodali su.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, Jarinje je zatvoreno trenutno za saobraćaj na obe strane. A autobus koji je trebalo da preveze zdravstvene radnike nadvodnevni odmor ovog jutra u Sokobanju, vraćen je sa puta između Leposavića i Leška.

O sinoćom napadu u selu Banjska, prve zvanične potvrde stigle su od najviših prištinskih zvaničnika, a nakon što su rano jutros o tome izvestili prištinski mediji.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani, ali i drugi zvaničnici, optužili su Srbiju, odnosno „srpske kriminalne bande“, koje imaju „političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda“.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari