Kosovska policija spremna za izbore 23. aprila u srpskim sredinama 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovska policija saopštila je danas da je preduzela sve radnje i mere u okviru mandata i zakonskih ovlašćenja za koordinaciju aktivnosti, sa ciljem pružanja bezbednosti i nesmetanog odvijanja izbornog procesa u nedelju na severu Kosova.

Kako se navodi, svrha ovih planiranja i koordinacije jeste sprovođenje operativnog plana koji za cilj ima da stvori bezbedno i mirno okruženje za sve građane pre, tokom i posle izbornog procesa, kao i „garantovanje biračkog prava, zaštitu života i imovine, sprečavanje negativnih pojava i kriminalnih radnji koje bi u bilo kojoj meri ugrozile bezbednost, mir i stabilnost, kao i preduzimanje zakonskih mera protiv nezakonitih radnji“.

„Ovim planom je predviđeno da se Policija Kosova angažuje u realizaciji zakonskih obaveza i odgovornosti na profesionalan, transparentan i nepristrasan način za građane i državu, kako bi omogućila slobodno ostvarivanje prava glasa za sve učesnike na izborima“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kako prenosi KoSsev, u ime nadležnih institucija pozvali su sve građane da sarađuju sa policijom, tužilaštvom i CIK, i da prijavljuju sve nezakonite slučajeve koji se odnose na bezbednost, izborni proces ili „čak i van toga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari