Kosovski ministar unutrašnjih poslova o privođenju pripadnika Kosovske policije zbog "narušavanja ustavnog poretka" Srbije 1Foto: printscreen / N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je zameniku direktora kosovske policije Dejanu Jankoviću određen pritvor od 48 sati u Srbiji zbog krivičnog dela „narušavanje ustavnog poretka”, prenosi Koha ditore.

„Prema informacijama koje sam dobio od Kosovske policije, privedeno je 10 pripadnika policije, pet je pušteno sinoć, a četiri danas. Zamenik direktora Dejan Janković zadržan je u pritvoru. On je juče poslat u Rašku, to je već viđena metoda srpskih vlasti. Određen mu je pritvor od 48 sati, pod optužbom da je „narušavao ustavni poredak”. To je optužba koju je i sam predsednik Aleksandar Vučić pomenuo u svom obraćanju prilikom posete jedinici „Kobre““, rekao je Svečlja.

Dodao je da činjenica da je Janković uhapšen i prebačen u Rašku „mora da bude alarm za sve“.

„To nije samo ozbiljna zloupotreba od strane Srbije, već Vučić hapšenjem i držanjem Jankovića ima za cilj da pošalje jasnu poruku zastrašivanja kosovskim Srbima koji su se integrisali ili žele da se integrišu u Kosovsku policiju“, naglasio je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari