KoSSev: Odluka o blokadi robe iz Srbije nikada nije postala pravosnažna, Vlada Kosova prećutno odlučila da se povuče 1Zgrada Vlade Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Odluka Vlade Kosova o blokadi robe iz Srbije nikada nije postala pravosnažna, a Vlada Kosova je prećutno odlučila da se povuče i nije to zabeležila kao odluku, preneo je portal KoSSev.

Izvori Albanijan posta iz vlade Kosova naveli su da je odluka o blokadi „saopštena usmeno“, nakon vesti da su srpske snage „kidnapovale trojicu policajaca na teritoriji Kosova“.

Kada je došlo vreme da odluka bude napisana, objavljena na zvaničnom sajtu vlade i dostavljena Ministarstvu industrije, preduzeća i trgovine, to nije urađeno.

„Verovatno je bilo mešanja spolja, jer smo bili spremni i očekivali smo da odluku dostavimo Ministarstvu, ali to nije učinjeno“, rekao je ovaj izvor za Albanijan post.

Kosovski premijer Aljbin Kurti i ministra unutrašnjih poslova Dželjaljaj Svećlja na današnjoj konferenciji za novinare odbili su da se direktno pozabave tim pitanjem i uopšte nisu govorili o toj odluci.

Kurti je samo rekao da su kosovske institucije reda i bezbednosti „podigle stepen pripravnosti“ i dodao da su „iz bezbednosnih razloga pooštrene granične kontrole sa Srbijom kao hitan i neophodan korak“.

On nije pomenuo odluku o blokadi robe, samo je rekao da su „pojačali provere, posebno za prevoznike“.

Kurti je govorio o „pojačanju graničnih kontrola u zavisnosti od analiza i procena bezbednosnih institucija“, ali nije govorio o odluci o zabrani uvoza robe iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari