Kostreš: Formiranje Evropskog bloka izaziva strah antievropskim snagama 1Foto: Medija centar

Generalni sekretar Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš najoštrije je osudio noćašnji nasilni upad u prostorije Građanskog demokratskog foruma (GDF) u Beogradu i ocenio da je to izraz straha anetievropskih snaga od formiranja Evropskog bloka.

„Nasilno izbacivanje iz beogradskih prostorija GDF-a, simbolički pod okriljem mraka, jasan je signal da su se antievropske snage prošlosti uplašile zbog mogućnosti formiranja Evropskog bloka. Protivzakonito otimanje prostorija, uprkos uredno izmirenim obavezama, govori o političkim motivima za ovaj akt političke represije prema neistomišljenicima“, naveo je danas Kostreš u saopštenju.

Dodaje se da bi Evropski blok, kao nedvosmisleno proevropska i prozapadna koalicija, bio alternativa „i autoritarnoj vlasti i njima sličnoj nacionalističkoj opoziciji“.

„Podržavamo kolege iz GDF-a i izražavamo solidarnost sa njima u trenucima kada su izloženi represivnim merama onih koji misle da ideje žive u prostorijama a ne u glavama ljudi. Ideja demokratske, moderne, decentralizovane i prozapadne Srbije se ne može uništiti bilo čijim izbacivanjem na ulicu“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari