Kostreš: Premijerka da se izjasni o skandaloznoj izjavi Vulina u Banjaluci

Ostavite komentar


  1. „nacija vojvođana“ koja je izmišljena za vreme Brozove okupacije kao i „nacija muslimana“ i pljačke Srpskog naroda sa izmišljenim institucijama „države vojvodine“ od 1974 pljačka sve građane Srbije uključujuči i vojvodinu. Ludilo Brozovih zločinaca se nastavlja, jer ako su uspeli da veru proglase „nacijom“ zašto i teritoriju nebi proglasili „nacijom“ kada su to već uradili „makedonci“ i „crnogorijanci“, jedino je Brozova „nacija vojvođana“ „zakinuta“. I Hitlere je pravio naci-državice i okupirane tritorije isto kao i NATO sada, ali je pitanje zašto se ljigaši vojvodine toliko investiraju, jer „ne laje pas, sela radi“

  2. Vučića ste uvek čuli da poštuje teritirijalni integritet BIH,ali nikada nije rekao i suverenitet BIH.Biće da je Vulin iznosio „lični stav“.

    1. A zašto bismo se mi brinuli i borili za tudje suverenitete, čak i onih država i naroda, koji otvoreno, sa nevidjenim cinizmom i licemerjem, narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje Srbije? Šta smo mi? Narod, ili dežurne narikače, koje imaju obavezu da kukaju samo nad tudjim grobovima? Mislim da za situaciju u kojoj se nalazimo manje zasluga imaju „naši zapadni prijatelji“ od ove našpe domaće bagre, kojima je burag u ovoj državi a mozak i srce u inostranstvu.

  3. Koliko sed ovaj čovek potresao na ovu izjavu, našeg vajnog i kukavnog ministra vojnog? Ganut sam, njegovom brigom za očuvanje i poštovanje „teritrorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine“. Mogu tek da zamislim kakav bi on, neustrašiv borac bio za očuvanje i poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije?

  4. Dlaku menja, ćud nikad. Bio i osta.
    A ni mi nismo daleko dogurali, bili smo i ostali na začelju „istorije.

  5. Čanak i Kostreš su neprijatelji Srbije. Njihovo autonomaštvo je prokleta
    biznis-politika. Oni hoće da Vojvodina bude njihova država.
    To je Titov način da se onemogući opstanak Srbije kao države, a njegov vatreni nastavljač je bio Žika Berisavljević, Čankov tast, čuven po izreci da se ne slaže sa pitanjem.
    Inače, mislim, da je Kostreš, posle Vulina, najveća štetočina.

  6. Po prvi put svih 6 komentatora su ostrasceni nacionalizmom, sto me razocaruje, jer se do sada uvijek nasao i neko neutralan, u najmanju ruku. Ne mogu malog Vulina da poredim sa Slobom, ali njegova izjava mi lici na onu Slobovu na Gazimestanu iz 1987. godine kada je rekao “ Mi Srbi znamo da se bijemo“. Nadam se da se ni Srbiji, a ni Bosni nece desiti postvulinovsko vrijeme, kao sto se desilo postslobino.

    1. Ceo govor Slobodana Miloševića, na Gazimestanu bio je koncipiran i imao sasvim suprotno znečenje, nikako u kontekstu koji vi pokušavate da naturite i poodmetnete „kao kukavica jaje“. Izvukli ste jednu rečenicu, koja van integralnog govora ima sasvim drugačiju konotaciju. Zašto je ovo „nacionalizam“ , gospodine Murate, a ne sasvim logičan sled stvari? Zar Bakir nije dao mnogo jasniju izjavu kada su Kosovo i Metohija u pitanju? Direktno?! Pravo u mozak i srce?! Vi, gospodine Murate, kao i većina Vaših sunarodnika, očekujete, da se mi Srbi, svim svojim biućem, stavimo na stranu srpskih neprijatelja i sami sebi namaknemo omču oko vrata, ubedjujući nas da je to od neprocenjive koristi za našu budućnost?! Ako su, na ovim prostorima, svi „braća“, zašto je tako „moderno i progresivno“ da samo Srbi budu jedni drugima nepri1jatelji? Ako su Bakiru braća Albanci, ako Ugljanin želi da se vrati svojim arnautskim korenima, zašto nama ne bi bila braća Srbi u Republici Srpskoj? Odakle toliko retardiranih očekivanja od nas? Da li nas smatrate glupima i nedoraslima, ili je nešto drugo u pitanju?

      1. Dragi moj Zorane,
        Ja sam iz Srbije i imam prijatelja Srba, ako ne više, ono makar koliko i ti, koji bi sigurno zalegli za mene, ali i ja za njih. Nisam jedini koji je citirao jednu rečenicu iz Slobovog govora na Gazimestanu, ali se odlično sjećam toka cijele situacije, od zbacivanja Pavlovića sa čela Beograda, kasnije i Stambolića i daljeg toka situacije, koja je na nesreću svih nas imala katastrofalne posljedice. Ne branim ni Bakira, ni Sulja, ali ni Rasima i još najmanje Zukorloića, oni su političari, a politika se uglavnom, zasniva na lažima. Ti me baš iskritikova, a ja nisam upotijebio riječ šovinizam, već nacionalizam, koji i nije loš, ako je umeren i ne ugrožava druge. Naravno da su Srbi i preko Drine braća sa Srbima iz Srbije i treba da vode računa jedni o drugima, ali se Vulin istrčava u ovom ne baš stabilnom vremenu i ovo mu nije jedina nepromišljena ( ili možda promišljena) lupalica iza koje, nadam se, ne stoji vlada Srbije. A ni vlada ni Srbije ni Bosne nije meni važna, već mi je najvažniji narod i srpski i moj i mir među nama, jer smo isprepletani kao crijeva u stomaku, pa gdje god ubodeš, boli cio stomak. A i bez toga, samo u miru, kao dobre komšije, možemo se nadati nečemu boljem, još više za našu djecu. Ako međutim čekamo da nam mir donasu sa Zapada, e onda smo nagrabusili i jedni i drugi, baš kao poslije tzv. mirovnog Berlinskog sporazuma, od čiji posljedica ne možemo još da se oporavimo.
        Ostaj mi zdravo.

        1. Nisam mislio da Vas uvredim već me generalno nerviraju ljudi, koji se pozivaju na Slobine „ratnohuškačke“ govore vadeći pojedine delove iz konteksta ili, koji govore o fatalnom Memorandumu a da nisu pročitali ni dve rečenice tog dokumenta koji je bio u pripremi. Naravno da se apsolutno slažem da mir i prosperitet na ove prostore neće doneti ni Turci iz Male Azije a, ni ovi „turci“ koji se nalaze preko okeana, već mi u poštovanju prava svih naroda i razumevanju činjenice da je svaki čovek univezum u malom sa svim svojium specifičnostima i posebnostima. Nažaloist, počelo je sa rušenjem a kada se toga dohvatimo teško se odlučujemo da bilo šta ponovo gradimo. Potrebno je vreme a ono uvek nedostaje onima koji žure.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.