Kovačević: Ekonomski paket je populistički, pomoć je trebalo usmeriti ciljano i sektorski 1Foto: Narodna stranka

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je novi paket ekonomskih mera „apsolutno populistički“ i da neće dati pozitivan efekat, a da je pomoć trebalo ciljano usmeriti određenim sektorima.

„Mere za ekonomiju moraju biti pravovremene, jer kada se odustane od spasavanja određene grane, onda preti opasnost da se kasnije sipa mnogo više sredstava“, rekao je Kovačević televiziji N1.

Kovačević je dodao da u budžetu nema novca za najavljenu pomoć i da će zato država morati da se zaduži, a kredit će vraćati buduće generacije.

„Srbija mora da vraća kredite, ali je problem u tome ko će ih vraćati. Bojim se da je ekonomska politika sada takva da je ova vlast planirala da kredite vraćaju naša deca i unuci“, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Kovačević je ocenio da je pomoć od po 110 evra za svakog od 1,7 miliona penzionera i po 60 evra za ostale građane „mamac za lojalnost i održavanje pažnje lojalnom biračkom telu SNS-a“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari