Kovačević: Orlić nije za predsednika skupštine, otvoreno iskazuje mržnju i prezir prema neistomišljenicima 1Foto: Narodna stranka

Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da kandidat SNS-a za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić „nije čovek za tu stolicu“.

„Orlić nije za tu stolicu zato što sve svoje političke neistomišljenike doživljava kao arhineprijatelje i prema njima iskazuje otvoreni animozitet, mržnju i prezir, a u svojim političkim bravurama za svoje političke oponente koristi izraze kao što su hulja, mufljuz, mutivoda, bitanga, lopov, fašista i muljator“, rekao je Kovačević na sednici parlamenta, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Kovačević je dodao da je Orlić „u stanju da u apsolutno praznoj sali odglumi konferenciju za novinare pred nepostojećim i nevidljivim novinarima“.

„Plašim se da će sutra, ako to od njega okolnosti ili vođa budu zahtevali, predsedavati praznim parlamentom praveći u tom trenutku potrebni privid demokratije“, rekao je Kovačević, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

„Orlić je kao sagovornik, ili zahvaljujući dobrom treningu kao odraz potpunog nepoštovanja drugih učesnika u debati potpuno u stanju da uporedo govori, ometa i dekoncentriše, ili je kurs i predavač bio jako dobar, ili Orlić nije u stanju da kontroliše svoje logoreične solilokvije – jednako je tragično i jedno i drugo“, objasnio je Kovačević.

Kovačević je istakao da zbog svih razloga koje je naveo poslanici Narodne stranke neće glasati za Orlića.

„Čvrsto verujemo da Orlić u parlament neće uneti potrebnu pribranost, toleranciju i razumevanje“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari