Kragujevac: Vlast SNS tresu ostavke i skandali 1Gradonačelnik Kragujevca: Nikola Dašić Foto: Milan Nikić

Poslednji u nizu ostavki i skandala koji  potresaju vlast Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera  u Kragujevcu vezan je slučaj seksualnog uznemiravanja žena zaposlenih u kragujevačkoj gradskoj upravi.

Pojedine radnice gradske uprave za tu vrstu uznemiravanja optužile su, podsetimo,“visokog funkcionera Skupštine grada Z. M.“, odnosno potpredsednika Skupštine grada Kragujevca, pukovnika u penziji i viđenijeg funkcionera SNS Zorana Mladenovića, protiv kojeg će krivični postupak da bude vođen u kragujevačkom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Pokušavajući da povade pričinjeni štetu, preksinoć su se zajedničkim saopštenjem obratili gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je i član najužeg Izvršnog odbora SNS, i gradska većnica za lokalnu samoupravu i takođe funkcionerka SNS Sanja Tucaković.

Dašić je tom prilikom pozvao sve zaposlene u kragujevačkoj gradskoj upravi koji su „uvređeni neprikladnim ponašanjem na radnom mestu od strane drugih kolega ili nadređenih, izabranih ili postavljenih lica, da podnesu prijavu poslodavcu koja će biti procesuirana pred  nadležnim organom“.

Preksinoć se oglasio i sam pukovnik Mladenović, koji je, u obraćanju javnosti, pored ostalog, ustvrdio da se protiv njega vodi „hajka iz političkih operativnih centara“, te da reaguje na „nepravo i nepravdu“ koja mu se nanosi aktuelnim optužbama.

Konstatovao je i da se i ovom prilikom kao u vreme NATO napada na bivšu SR Jugoslaviju i Srbiju „bori protiv nevidljivog protivnika“.

Dvojica istaknutih SNS funkcionera ovih dana već su podnela ostavke.

Početkom sedmice je ostavku podneo gradski urbanista Kragujevca Ivan Marković.

Naveo je da to čini „iz razloga lične prirode“ i obaveza koje ima na radnom mestu u Elektrošumadiji.

Opozicija je tražila njegovu uz obrazloženje da je „falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu“.

Ostavku je podneo i Vladimir Dobi, koga je Narodna stranka optužila da je, u vreme višegodišnjeg  boravka u SAD-u, hapšen u tamošnjoj saveznoj državi Kentaki, i to „zbog krađe u vrednosti manjoj od 500 dolara“.

Dobi je najavio tužbu protiv NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari