Kragujevački „naprednjaci” dvostruko poniženi: Dalibor Jekić SSP 1Foto: Z. S. M.

 

Kragujevački naprednjaci prolaze golgotu jer nakon konstitutivne sednice koja je odžana 13. februara nemaju odobrenje da zakažau sednicu na kojoj treba da se izabere gradonačelnik i Gradsko veće, ceni Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde iz Kragujevca.

Po njegovim rečima drugo poniženje kroz koje prolaze lokalni „naprednjaci” je zbog čega oni moraju da idu da rade kampanju ili eventualno da se privremno presele u rubne opštine Beograda, a ne u gradske opštine.

– Ovakav odnos centrale prema povereništvu kragujevačkog odbora je izazvao veliko nezadovoljstvo, a da li će se izboriti da se izabere gradonačelnik i Gradsko veće u narednih pet dana kada ističe rok, videćemo. Kragujevački naprednjaci se pitaju zbog čega oni moraju da idu u Mladenovac, a ne na Voždovac kao građani iz Male Krsne. Takav odnos za njih je neprihvatljiv i predstavlja veliku nepravdu, pita Jekić.

Ovakav odnos, po njemu, prema povereništvu Srpske napredne stranke u Kragujevcu ne čudi uopšte, predsednik Srbije i njihov bivši predsednik stranke Aleksandar Vučić rekao je na Glavnom odboru da niko u Srbiji bez njega ne vredi ništa, a za šta je dobio veliki apaluz.

– Očigledno je da naprednajcima u Kragujevcu da ne idu u Mladenovac može samo da pomogne neka međunarodna misija ili poštovanje preporuka ODIHR-a, zaključuje Dalibor Jakić u svom obraćanju javnosti i medijima.

Da podsetimo, iako je od izbora 17. decembra prošlo gotovo tri meseca u Kragujevcu još uvek nije izabran gradonačelnika i članovi Gradskog veća. Po rečima upućenih i dalje se čeka odluka iz Beograda, a krajnji rok je 13. mart.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari