Razumljivo je što Ana Brnabić ne razume ODIHR-ov izveštaj: Dalibor Jekić SSP 1Foto: SSP

 

Ana Brnabić ne želi da razume izveštaj ODIHR-a jer priznanje krađe i svih prevarnih radnji koje su identifikovane sa sobom nose odgovrnost, a za neke i gubitak slobode, smatra Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode pravde i predsednik GO SSP Kragujevac.

– Građani Srbije moraju biti ozbiljno zabrinutu jer je za premijerku normalno da se kupuju glasovi, da se vrši migracija građana sa jedne na drugu teritoriju i time prekraja izborna volja, da se institucije sistema stave u funkciju vladajuće stranke, da neka njena ministartva aktivno učestvuju u prevarnim radnjama kojim čine krivična dela, da se vrši pritisak na građane koji su zapolseni u javnom sektoru, da se zloupotrebljavaju javna sredstva u korist SNS-a, kaže Jekić.

Sramota koju ste naneli Srbiji, ističe Jekić, krađom ovih izbora je nemerljiva i ona nikad neće biti zaboravljena, a umesto što branite neodbranjivo krenite već od danas da sprovodite preporuke koje su jasno definisane u ovom izveštaju, poručuje on premijerki.

– Za početak krenite sa uređivanjem biračkih spiskova sa Vašim saradnikom Martinovićem, zaustavite pritiske na zaposlene u javnim službama i državnim institucijama, učinite REM nezavisnim, otvorite RTS za sve građane ove zemlje, dozvolite da Agencija za sprečavanje korupcije radi posao za koji je osnovana, vratite nezavisnost institucijama ove zemlje, prepručuje Ani Brnabić narodni poslanik SSP-a.

Po njegovom mišiljenju samo za premijerku Brnabić su izbori odlično organizovani, a za sve druge relevantne institucije i organizacije su izbori pokradeni što je potvrdio i konačni izveštaj ODIHR-a koji ona ne želi da razume jer je „prihvatanje izveštaja i njegovo potpuno sprovođenje kraj za vašu vlast”.

– Za budućnost Srbije je bolje da još jednom pročitate izveštaj, a ako je potrebno i više puta, zaključuje u svom obraćanju javnosti i medjima Dalibor Jekić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari