Imamo obavezu da branimo slobodu po svaku cenu: Dalibor Jekić, narodni poslanik SSP-a u Orašcu 1Foto: GO SSP Kragujevac

 

Venac u Marićevića jaruzi danas su položili narodni poslanik i član predsedništva Dalibor Jekić, član Izvršnog odbora Obrad Turković, odbornici Aranđelovca i Topole i članovi Stranke slobode i pravde OO Aranđelovac.

Dalibor Jekić, narodni poslanik istakao je tom prilikom da je Orašac mesto koje nas podseća da je u biti našeg naroda borba za slobodu, da se ona nekad branila po cenu života i dodao:

– Našim prisustvom danas pokazujemo da ni posle 220 godina nismo zaboravili njihovu požrtvovanost, hrabrost i uzvišenu borbu za slobodnu zemlju. Šumadinci sa ponosom ističu da je Prvi srpski ustanak podignut u Orašcu i da je Karađorđe Šumadinac, istakao je on.

Po njegovim rečima „Kao potomci imamo obavezu da branimo slobodu po svaku cenu i da nikad ne dozvolimo da je bilo ko ugrozi”.

– Posle toliko godina naše društvo je ponovo na ispitu jer je sloboda u našoj državi ugrožena od strane vlasti Srpske napredne stranke. Danas i mi stojimo na putu nekog novog oslobođenja od autokratske vlasti Aleksandra Vučića, smatra Jekić.

Da li smo dostojni naslednici Karađorđa? Jesmo li spremni kao građani da se borimo i žrtvujemo za slobodu?

– Da li će naši naslednici biti ponosni na nas, vreme će pokazati, zaključio je narodni poslanik SSP-a Jekić, svoj govor u Orašcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari