Skandal je da na parastosu kralju Srba, Hrvata i Slovenaca prisustvuje osoba osuđena za ratne zločine: SSP Topola povodom pomena na Oplencu 1Foto: OO SSP Topola

U sredu, 16. avgusta je na Oplencu održana 102. godišnjica smrti i služen parastos kralju Petru I Karađorđeviću a povodom prisustva Kapetana Dragana tom činu reagovao je OO SSP Topola.

– Ovu godišnjicu nije mogao da zaobiđe skandal. Naime, uz državnu delegaciju koju je predvodio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković došao je i osuđeni ratni zločinac Kapetan Dragan, kaže za Danas Dragana Marinković, predsednica Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde iz Topole.

Ona podseća javnost da je Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan optužen za ratne zločine kao paravojni komandant, a pored huškanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom zalaže se za puštanje na slobodu ubice premijera Zorana Đinđića.

– Kralj Petar I Karađorđević je umro kao kralj Srba, Hrvata i Slovenaca, dobijao je ordenje u ratovima, bio je vrhovni komandant u ratovima, povlačio se preko Albanije u Prvom svetskom ratu i na godišnjicu njegove smrti pojavljuje se čovek osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj, ističe ona to kao skandalozno.

Skandal je da na parastosu kralju Srba, Hrvata i Slovenaca prisustvuje osoba osuđena za ratne zločine: SSP Topola povodom pomena na Oplencu 2
Kralj Petar I Karađorđević je umro kao kralj Srba, Hrvata i Slovenaca, a na njegovom parastosu se pojavljuje čovek osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj – Dragana Marinković Foto: OO SSP Topola

Po njenim rečima očigledno je da ministru Selakoviću kao i vršiocima lokalne vlasti u Topoli nije smetalo prisustvo tzv. kapetana, u kojoj ima bivših članova stranke pokojnog premijera Đinđića i koji svake godine 12. marta na društvenim mrežama oplakuju smrt premijera.

Skandalozno i licemerno, zaključuje Dragana Marinković, predsednica OO SSP Topola.

Dragan Vasiljković, poznatiji pod nadimkom Kapetan Dragan ili Kep, osnivač je i vođa srpske paravojne jedinice Knindže. Do 20. marta 2020. godine bio je u hrvatskom zatvoru Lepoglava. Prema navodima medija ima i rešenje po kojem mu je zabranjen ulazak na teritoriju Evropske unije narednih 20 godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari