Krasnići: Iluzorno je očekivati da Srbija prizna Kosovo

Ostavite komentar


  1. Ne priznavanje nezavisnosti nije zbog Kosova,nego zbog inata i odbrane „ratne elite“ i politike iz devedesetih.Drugi razlog je Putin kome ne odgovara normalizacija odnosa sa Albancima jer sadasnja vlast u Srbiji Rusiji je samo sredstvo u destabilizaciji Balkana i EU.

    1. @sergije miletic

      Zasto bi normalizacija odnosa sa Albancima bila samo u vidu priznavanja njihove monoetnicke paradrzave na Kosovu nastaloj na etnickom ciscenju, zlocinima i krsenju medjunarodnog prava? Nema neki drugi nacin? Samo povladjivanje albanskom sovinizmu? Ko garantuje da ce se nakon tog prizanaja stanje normalizovati? Ti i tebi slicni? Ta tvorevina na Kosovu je pre svega rezultat albanskog sovinizma a ne demokratije i nastavice i dalje da bude izvor albanskog sovinzima i sa i bez priznanja. Bez priznanja Albanci su makar mirni, moze se samo zamisliti sta bi radili kada bi njihov sovinizam bio nagradjen legalizacijom. Nastavak etnickog ciscenja Srba, nove blokade, svojatanje srpske kulturne bastine, a preslo bi se i na Makedoniju gde su Albanci vec pre dvadeset godina zapoceli sukob sa tamosnjom policijom i vojskim sa istim ciljem kao i na Kosovu. Rusi hoce destabilizaciju regiona? A zbog cije politike je zadnjih trideset godina Balkan nestabilan? Zar nisu americka, britanska i nemacka „genijalna“ resenja pobedila? Etnicko ciscenje Hrvatske, ovakva BiH, izgradnja milogorske nacije na srbofobiji, otcepljenje Kosova, da li je ista od toga dovelo do stabilnosti?

  2. Ovog Univerzitetskog profesora niko na Kosovo ne s’hvata ozbiljno.Nije se najbolje uklopio u nauku,pa mu je drazije da se angazuje u veronauku.Profesorom je postao preko partijskog angazmana u pozadini.

    1. @Hajro

      Stvarno? Trebalo bi ga ozbiljnije shvatiti posto je dao realniju ocenu ovih pregovora od svih ostalih koji lupetaju o „medjusobnom priznanju dve zemlje koje ce se desiti u roku od par dana“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.