Kristofer Hil: Ilon Mask možda planira da se preseli na Mars, ali mi ćemo morati da ostanemo na Zemlji, sudbina Srba je u njihovim rukama 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ)

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas na skupu „Svet u 2024. godini“ u Beogradu da Srbi treba da shvate da im je sudbina u njihovim rukama, a ne u Vašingtonu, Briselu i Pekingu.

On je na otvaranju konferencije istakao da će 2024. godina biti „kompleksna“ i da će njen ishod zavisiti od mnogo faktora.

Naredna godina će takođe, naglasio je, biti „veoma, veoma“ važna za sve koji žele da vide dalje proširenje Evropske unije i Srbiju na drugačijem mestu te dodao da u Briselu primećuje dobru volju.

„Za Srbiju je 2024. važna godina. Svi Srbi treba da shvate da njihova sudbina nije u Vašingtonu, Briselu, čak i Pekingu, sudbina Srba je u Srbima“, rekao je Hil.

Pomenuvši Otvoreni Balkan, rekao je da njemu nije bitno kako će se model regionslne saradnje zvati već da ona postoji i da se razvija.

Rekao je da postoji šansa da se dijalog Beograda i Prištine da napreduje narednih meseci, te da i u tom smislu veruje da će naredna godina biti važna za Srbiju.

„Ilon Mask možda planira da se jednog dana preseli na Mars, ali mi ćemo morati da ostanemo na planeti Zemlji. Moramo da se ponašamo prema našem vazduhu, vodama, zemlji i jedni prema drugima sa poštovanjem“, zaključio je Hil.

;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari