Krivična prijava potiv gradonačelnika Zrenjanina 1Foto: M. P.

Građanski preokret iz Zrenjanina podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i još pet povezanih lica Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili niz krivičnih dela tokom poslednjih pet godina.

Da su se odlučili na ovaj čin najavio je Dušan Kokot iz ovog udruženja, na sinoć održanoj tribuni o zrenjaninskoj vodi koju je organizovao Zrenjaninski socijalni forum.

-Pričamo o prečišćavanju vode a ovde je reč o najobičnijem organizovanom kriminalnom udurživanju, zarad koristi a ne zarad toga da građani dobiju ispravnu vodu. Sa tim pogonom sve je pogrešno od početka, od samog nameštenog tendera i zato smo se obratili tužilaštvu. Svega tu ima, počev od toga da je novcem iz budžeta plaćano i kupovano u ime privatnih firmi – rekao je Dušan Kokot okupljenim građanima.

Predstavnici SSP Zrenjanin zatražili su smenu gradonačelnika jer nije sposoban da reši problem vode, iako godinama daje obećanje da će ga rešiti. Krivična prijava obuhvata pet odgvornih lica i sadrži navode o kršenju zakona tokom tendera i gradnje pogona prelistača u Zrenjaninu na 60 strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari