Kurti: Cilj nam je još snažnije partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka sa visokim savetnikom američkog državnog sekretarijata Derekom Šoleom kako Kosovo ima za cilj još snažnije partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama.Kako je saopšteno iz vlade Kosova Kurti je informisao Šolea o dostignućima Kosova i istovremeno zahvalio mu „na poseti, kontinuiranoj komunikaciji i posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država kao nezaobilaznog partnera i saveznika, ističući ciljeve zemlje još snažnije partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama i integraciju u NATO“.

„Razgovarano je i o procesu dijaloga, evropskom planu i odnosima Kosova i Srbije. Istaknuta je potreba za aktivnim i konstruktivnim angažovanjem u dijalogu i za intenziviranjem napora ka punoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije uz obostrano priznanje u centru“, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku sa premijerom takodje su bili i pomoćnik sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika sekretara odbrane za evropsku politiku i NATO, Spenser Bojer, ambasador Sjedinjenih Država na Kosovu, Džefri Hovenijer.

Šole je posle susreta sa Kurtiem u američkoj ambasadi imao zajednički susret sa liderima DPK, Memljiem Krasnićijem, DSK, Ljumirom Abdidžiku i ABK, Ramušom Haradinajem.

Susreo se i sa predstavnicima Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari