Kurti: Hoću Srbe u Vladi, ali ne Srpsku listu koja nije stranka već država

Ostavite komentar


  1. Bogu mi aljbin skoro perfektno parla srpski jezik, za razliku od nekih naših mucavih političkih patriJota.

    1. Pripadnici nacionalnih manjina i trebaju da poznaju jezik vecine i drzave na cijoj teritoriji zive, pa tako i Kurti.

  2. Pa Vucko ce nam biti tuzan sto mu nema Srpske liste u parlamentu Kosova.
    Pa zna Kurti ko stoji iza te tzv. Srpske liste, to
    mu nije prijatelj Taci da prave dilove!

      1. Ja sam odma razume da je mislio u vladi jer se u parlamentu porazumevase jer su dobili glasove za to a kako su dobili glasove da ne udjemo u to svi znamo

  3. Dijalog o dijalogu, ništa novo to slušamo sedam godina od tažija i Vučića. Što se tiče ministra iz srpske zajednice, teško ćeš naći takvu fukaru van srpske liste.

  4. Razgovaraćeš sa Srbijom, jer te niko ništa ne pita. Vreme je da se Albanci probude i shvate da to što su ih Zapadne sile priznale ne znači ništa. I na kraju, i sami sada vide kakp je kad ti neko jednostavno uzme deo teritorije, a oni neće ni da razgovaraju o podeli. Sad je za njih Kosovo celovito. E pa nije. Hoćete državu, pa nešto ćete morati dati. Da vidite kako je to.

  5. Ako je Srpska lista država, kako je onda mogla da učestvuje na izborima u jednoj „nezavisnoj“ državi kao što je Kosovo? Da neće možda da pregovara sa Radom? Još se nisu ni konstituisali kao vlast, a rašomonijadu se nastavlja. Ili će biti pametniji nakon konsultacija sa svojim mentorima? Vidim da nas čeka duga i hladna zima.

  6. Nece ovaj ni biti premijer… izgleda da jos uvek ne zna da mora da radi onako kako Ameri kazu ako zeli da bude premijer.

    1. Jedini komentator koji je u pravu. Amerikanci hoće u koaliciji Tačija, Isu Mustafu i „Srpku“ listu, koji će sprovoditi njihovu političku volju.

  7. Ovaj covek je, pre svega, inteligentan, rezonuje normalno i gleda u oci dok prica. Suprotnost od Vesica i slicnih Vulina, Vucica i Slinavaca.

    1. @Trojan

      Neverovatno koliko nih se zaljubilo u Kurtija… I sve bi to bilo super da Kurti, realno, nije samo jos jedan tipicni balkanski nacional-sovinista opste prakse.

      1. Nisam ja ništa našao, jer ničeg i nema, samo kod malog Marka „tapšača“ Đurića ima svega, a pameti najmanje…

  8. Ko će biti u novoj Vladi „Kosova“ odlučiće Amerikanci. To ne važi samo za predstavnike „Srpske liste“ već i za samog Kurtija. Inače Kurti i pre nego što je zaseo u fotelju premijera najavljuje kršenje „Ustava“. S obzirom da je „Srpska lista“ osvojila svih 10 mandata, po tački 5. člana 96 njihovog „Ustava“ predstavnik (ministar) srpske zajednice u Vladi mora biti ili predstavnik te liste ili onaj za koga ta stranka da odobrenje (“ Ako
    se imenuju van članstva Skupštine Kosova, za ove ministre i zamenike ministara se zahteva službeno odobrenje većine poslanika Skupštine koji pripadaju strankama, koalicijama, građanskim inicijativama i nezavisnim kandidatima, koji su se izjasnili kao predstavnici relevantne zajednice.“). Tzv država Kosovo je po definiciji negacija prava i zato je tamo sve moguće i dozvoljeno.

    1. Wow fasciniran sam koliko dobro znate Ustav Kosova cak i po tacki i clana dobro sve to ali morate taj Ustav Kosova da priznajete ne samo ono sto vas odgovara !!!

    2. Hvala Danasu sto Ti je objavio komentar. Ja sam to isto napisao nekoliko puta i nisu mi objavili.

  9. Konacno jedan pravi covek na Balkanu. Kosovo je mentalno naprednije od nas!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.