Kurti informisao ambasadore Kvinte i EU o sastanku 18. avgusta u Briselu 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas sa ambasadorima velike petorke na Kosovu i v.d. šefom kancelarije EU na Kosovu Anom Karin Platon i informisao ih o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 18. avgusta u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju vlade Kosova, Kurti je ambasadorima poručio da je Kosovo u Briselu „pokazalo spremnost i volju da se angažuje u principijelnom i dobro pripremljenom dijalogu, ka sporazumu usredsređenom na međusobno priznanje“.

„On je predstavio elemente šest poglavlja Opšteg okvira budućeg sporazuma sa Srbijom, za potpunu normalizaciju odnosa uz međusobno priznanje u centru“, piše u saopštenju.

Predstavnici zemalja velike petorke i kancelarije Evropske unije na Kosovu, kako se navodi u saopštenju, zahvalili su premijeru Kurtiju na pozitivnom opredeljenju i konstruktivnosti na sastancima u Briselu.

Na sastanku je bilo reči io sporazumu o registarskim tablicama, političkim dešavanjima u zemlji, kao i političkoj situaciji u regionu.

Ponovljeno je opredeljenje za saradnju i koordinaciju delovanja vlade, institucija Kosova i predstavnika Evropske unije, SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari