Kurti: Zahvalan sam Lajčaku i Eskobaru na posvećenosti normalizaciji odnosa zasnovanoj na međusobnom priznanju 1Foto: Screenshot / Twitter / @albinkurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je večeras da je zahvalan specijalnim izaslanicima EU i SAD Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru na jučerašnjoj poseti Prištini i kao i na „njihovoj posvećenosti punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije zasnovanoj na međusobnom priznanju“.

Kurti je na društvenoj mreži Tviter prokomentarisao posetu Lajčaka i Eskobara Prištini u trenutku dok se dvojica zvaničnika nalaze u Beogradu i u toku su njihovi razgovori sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Juče sam dočekao specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i američkih izaslanika Gabrijela Eskobara za nastavak poslednjih razgovora započetih u Briselu. Zahvalio sam im se na njihovoj posvećenosti punoj normalizaciji odnosa izmešu Kosova i Srbije zasnovanoj na međusobnom priznanju“, napisao je Kurti na Tviteru.

On se nije ranije oglašavao o toku posete kao što su i Lajčak i Eskobar bili uzdržani u davanju komentara tokom boravka u Prištini i razgovora sa različitim stranama na Kosovu.

Posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM danas, Eskobar je kratko rekao da „razume njihovu zabrinutost“, kao i da će detaljnije o svim razgovorima govoriti posle planiranih sastanaka u Beogradu, odnosno danas ili sutra (petak).

U Beogradu su se Lajčak i Eskobar sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a posle sastanka koji je trajao oko 45 minuta,  obojica su kratko prokomentarisali na društvenim mrežama da se radilo o „teškim“ razgovorima.

Predsednik Srbije najavio je da se razgovori nastavljaju večeras posle 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari