Kurti: Kosovske bezbednosne snage su naslednica OVK 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Visar Kryeziu)

Premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je Albancima Dan kosovskih snaga bezbednosti i izjavio tokom centralnog obeležavanja ovog događaja u kasarni „Adem Jašari“ u Prištini, da su Kosovske bezbednosne snage (KBS) naslednica OVK, piše Kosovo online prenoseći Dukađini.

Kurti je naglasio da je Vlada do sada obuku u inostranstvu prošlo 3.459 vojnika i oficira, a da je Vlada Kosova udvostručila vojni budžet.

„Vlada Kosova je za manje od tri godine više nego udvostručila budžet za Ministarstvo odbrane, utrostručila ulaganja u naoružanje i više nego učetvorostručila obuku i školovanje naših oficira i vojnika u inostranstvu. Za manje od 32 meseca u inostranstvo smo poslali 3.459 vojnika i oficira. U isto vreme, jasno nam je da je KBS naslednik Oslobodilačke vojske Kosova“, izjavio je on, prenosi Dukađini.

On je poručio da građani treba da idu u budućnost sa pozitivnim pogledom na državu.

„To je dan radosti kada istovremeno obeležavamo sećanje na one koji su se žrtvovali, ali u isto vreme idemo ka budućnosti sa optimizmom jer znamo koliko smo bezbedni sa svojom vojskom“, zaključio je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari