Kurti kvari planove o modelu dve Nemačke kao rešenju za Kosovo

Zapadne diplomate i analitičari o šansama za postizanje dogovora Beograda i Prištine ove godine

Ostavite komentar


  1. I 1944. kada je Kosovo uz pomoc nacisticke Nemacke i Hitlera bilo na slican nacin odvojeno od Srbije i nasilno albanizovano, bilo je Nemaca koji su smatrali da Kosovo nikada vise nece biti pod „hegemonijom“ Beograda ali avaj…

    1. Nije tako . Baba mi je pričala o drugom svetskom ratu (ona je živela na Kosovu i imala 7 god ) rekla je da su Nemci poštovali civile čak sa nekima i hranu delili , A pravi zločinci su bili Bugari . Svi su se krili kad ih vide ubijali su civile silovali žene … Oni su zaslužni za proterivanje Srba sa Kosova

  2. Srbi na Kosovo moraju da shvate da nece vise nikad biti Srpske Vojske na Kosarama,a Srbija ih zavitlava da ce to skoro da se desi.Mantra ,,do godine u Prizrenu“ je iluzija,koja nece se ostvariti bez jednog krvavog rata,sa vise ucesnika.Srbija zasigurno to zna ali drzi Srpsku populaciju na Kosovo pod pritiskom i laznom nadom.Tako veci deo Srba nece da prihvati Kosovo kao svoju Drzavu i ostvari svoja legitimna prava u njoj.Dok Srpska lista 24 sata i 7 dana nedeljno radi protiv Kosova i svakim danom gura prst u jos nezaceljene rane i Srba i Albanaca, prava Srba ostaju pusto slovo na papiru.Srpska politika pravi katastrofalne greske sa Srbima van Srbije, pozivajuci ih na pobunu kao u Hrvatskoj,Bosni,Kosovu i Crnoj Gori.Ako takva politika ne prestane skoro,Srba u tim prostorima bice malo-neznatno.

    1. Najbitnije da Srbija nikad ne prizna Kosovo zato sto je to nasilno oteta teritorija uz pomoc zapada. A ostalo ce pokazati vreme, pa makar trajalo 1000 godina.

      1. Zamisli sebe da živiš na Kosovu…
        Uslov je da ne gledaš Pink i da ne čitaš Informer.

    2. A koju ste Vi to drzavu postovali u kojoj ste ziveli?Srbi uce od najboljih.

  3. Vi sa Zapada zavezali ste čvor. Da ste insistirali na širokoj autonomiji Albanaca, kao što je imaju Madjari u Transilvaniji, država u državi, ovih problema ne bi bilo. Ali, licemerni Zapad voli da se sveti poraženoj strani. Tako su se Francuzi i Englezi svetili Nemcima posle Prvog Svetskog rata, pritiskali ih i maltretirali, i na kraju doveli ekstreme u Nemačkoj na vlast, pa izazvali Drugi Svetski rat.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.