"Kurti nije izdajnik, ali nije ni pravi premijer za Kosovo": Čitaku (DPK) o optužbama u politici 1foto: Printscreen/YouTube/T7

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku istakla je da kosovskog premijera Aljbina Kurtija ne može nazvati izdajnikom, ali da može reći da je nepogodan premijer za Kosovo, prenosi Reporteri.

Čitaku je istakla da svi moraju biti oprezni sa optužbama koje upućuju drugoj strani.

„Moramo da budemo veoma oprezni sa rečima koje izgovaramo. Na Kosovu su se veoma dugo izgovarale velike reči sa zastrašujućom lakoćom. Ljudi su nazivani izdajnicima, zločincima i mrziteljima. Ovo su veoma ozbiljne kvalifikacije. Što, na kraju, može doneti pobedu u izbornom ciklusu, ali šteta naneta u javnosti i demokratiji je veoma velika“, rekla je Čitaku.

Ona je navela da Kurti nije premijer koji je Kosovu potreban, i da DPK svakodnevno radi na tome da na sledećim izborima ostvari pobedu.

„Naš zadatak je da emancipujemo društvo kroz politiku kojom se bavimo. Za mene Aljbin Kurti nije izdajnik. Verujem da Aljbin Kurti voli Kosovo, kao i svi mi. Volela bih da može da nadmaši samog sebe. Mislim da Aljbin Kurti nije pravi premijer, radimo svaki dan da ga pobedimo na sledećim izborima, kao što smo ga mi pobedili na lokalnim. Ali ne mogu Kurtija nazvati izdajnikom“, poručila je Čitaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari