aljbin kurtifoto FoNet/UN

Kosovski premijer Aljbin Kurti je danas na sastanku sa ministrima za zajednice i povratak, Nenadom Rašićem, za administraciju lokalne samouprave, Eljbertom Krasnićijem i ministrom kulture, omladine i sporta, Hajrulahom Čekuom razgovarao o aktivnostima ovih ministarstava u delovima Kosova naseljinim većinskom srpskom zajednicom.

Kako je saopšteno iz vlade Kosova jedna od tema bilo je održavanje vanrednih izbora na Severu Kosova, nakon što je Centralna izborna komisija potvrdila validnost peticija i za 21. april zakazala glasanje za smenu aktuelnih gradonačelnika.

Takođe je bilo govora i o infrastrukturnim projektima koji bi, kako navode iz kosovske vlade, „mogli da se planiraju i realizuju u opštinama sa srpskom većinom za Mediteranske igre 2030. godine“.

„Izrada i sprovođenje plana za organizaciju igara koji nesumnjivo dovodi do razvoja opština u ekonomskom aspektu u opštinama na Severu Kosova, takođe su bili deo diskusije“, navodi se u saopštenju.

Kurti je, dodaje se u saopštenju, istakao potrebu da se „opštine razvijaju za dobrobit građana i da niko ne zaostaje“.

„Vlada će podržati svaku zakonsku inicijativu koja povećava blagostanje građana i utiče na poboljšanje blagostanja, kroz investicije, inicijative i subvencije i grantove, za svaku zajednicu“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari