Kurti: Srbija da predloži poseban sporazum za učešće kosovskih Srba na izborima u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Obrni okreni G-din. Kurti puno puta sacekao na krivini nasu stranu, pa i sada, moze da Srbi ucestvuju na biralistima za izbore u Srbiji ali kada priznamo drzavu Kosovo i dogovorimo kako ce to da se realizuje. Sa druge strane treba ocekivati da G-din. uskoro zatrazi da Albanci iz Srbije glasaju za kosovske institucije sve je moguce zar ne. Napredno. Ziveli

  2. Glasanja Srba Srbije sa boravishtem u Kosovo mogu samo po modelu glasanja Strba drzavljana Srtbije u bilo koju drugu drzavu, na primer Hrvatsku, Njemacku, Francusku…

  3. To je bar jednostavno. Otvoris ambasadu u Pristini, Generalni konzulat u Mitrovici i svi koji zele mogu da glasaju. Abanci sa Srpskim pasosima naravno isto tako kao i Srbi. Ambasede i konzulatu su eksteritorijalni i tu ne trebaju neke posebne dozvole.

Ostavite komentar


Politika

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora 10

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora

Premijer Aljbin Kurti pozvao je predstavnike opozicionih partija na sastanak kako bi razgovarali o dnevnom redu za usvajanje niza zakona. Predsednik PDK Memlji Krasnići pozitivno je odgovorio na poziv, prema kojem bi glavna tema sastanka trebalo da bude određivanje datuma vanrednih izbora. LDK i AAK su odbili da učestvuju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.