Kurti u Mitrovici specijalce služio baklavama, Srpska lista to okarakterisala kao „novu provokaciju“ (VIDEO) 1Foto: Screenshot/Tviter

Kosovski premijer Aljbin Kurti u poslepodnevnoj poseti severnog dela Mitrovice specijalce je služio baklavama i razgovarao sa njima.

Prema objavljenom videu nakon ove posete, Kurti i ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja su se na više mesta zaustavljali i rukovali se sa specijalcima. Osim na uzvišenju ka Malom Zvečanu, boravili su i u Kolašinskoj ulici – u blizini Vatrogasne stanice, te drugim delovima naselja Brđani i Suvi Do, prenosi KoSSev.

„Slatka baklava za policajce na Severu naše zemlje“, poručio je Kurti preko Fejsbuka.

Tvrdi da je „visoka profesionalna utreniranost – garancija za sprovođenje zakona“ i obezbeđivanje javne sigurnosti svim građanima, bez obzira na razlike.

Tim povodom se oglasila i Srpska lista sa oglasila saopšenjem navodeći da „Kurti želi da sakuplja jeftine političke poene glumeći nekog lidera u pokušaju, te svojim biračima umesto plata, radnih mesta i ekonomskog razvoja nudi sukobe, brutalnost, kršenje prava i sloboda srpskog naroda“.

„Par sati kasnije, Kurti je morao da se vrati odakle je došao, povijenog repa jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom, a mi smo ostali svoji na svome, u svojim kućama, na svojoj zemlji, čekajući još mnogo Vidovdana sa svojim komšijama da opstanemo i ostanemo kao što su i naši preci, jer Kurti nije jedini okupator koji je bio na ovoj zemlji, ali je otišao kao što su i svi pre njega“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari