Kvazihrabrost pozivanja na linč predsednika Vučića: I kragujevački SNS osuđuje proteste a podržava skup 26. maja 1Foto: GrO SNS Kragujevac

Proteste „Srbija protiv nasilja” osudio je i Gradski odbor SNS Kragujevac, dajući punu podršku najavljenom Vučićevom skupu 26. maja u Beogradu.

„U vezi sa takozvanim skupovima protiv nasilja, kojima se jedino okorišćava ’uvaženi’ deo opozicije, koji u ovako teškom usudu vide trenutak za pokazivanje osionosti i kvazihrabrosti vođa koje će doneti otkrovenje srpskom narodu i pozivati na linč i puč predsednika Vučića i njegove porodice, osećamo duboku moralnu obavezu da se obratimo građanima”, stoji u saopštenju GrO SNS Kragujevac.

Po njihovim rečima „obzirom na to da Bakić i Pajtić svaku priliku koriste da prete smrću predsedniku Vučiću, trebalo bi da se zapitamo kako oni mogu da samoprozovu sebe glasovima razuma”, pitaju se kragujevački „naprednjaci” dodajući „koji to uzvišeni primer mogu oni dati mladim ljudima pozivanjem na mržnju, osim primera nasilnika i uzurpatora javnog života”.

– Ova strašna tragedija treba da nas ujedini da se više nego ikada borimo za našu decu, a to se svakako ne postiže kukom i motikom, ili uz hukače koji traže trenutak slave koja je odavno izbledela. Borba treba da se zasniva na osvešćivanju svih nivoa države i pospešivanju mehanizama kojima ćemo se boriti za veću bezbednost i sigurnost, ističu u svom današnjem obraćanju medijima i javnosti iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kragujevac.

Oni smatraju da „u ovom trenutku svi treba da budemo dovoljno savesni, moralni i da ne urušavamo pomen žrtvama, već da verujemo u svoju zemlju da može da se izbori sa pošastima savremenog doba koji degradiraju život”.

– S tim u vezi želimo da 26. maja pokažemo da smo dostojanstveni i da pokažemo da smo svi zajedno u nedaći koja je snašla porodice nastradalih i uznemirila čitavu Srbiju, zaključuju u svom saopštenju članovi GrO SNS Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari