Kvote za izbore: Ko kako stoji u Srbiji i u Beogradu, kolika će biti izlaznost? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Kladionica Meridianbet predviđa pobedu SNS-a i na parlamentarnim i na beogradskim izborima.

Za SNS ova kladionica predviđa 42,5 odsto glasova na parlamentarni izborima, prva iza nje je lista Srbija protiv nasilja sa predvišenim procentom od 21,3 odsto. Listi SPS, JS i Zelenih Srbije predviđa se 10,2 odsto, a sledeći iza njih su koalicija Zavetnika i Dveri sa 6,2 odsto, kao i koalicija NADA sa 5,4 odsto.

Za listu Narodne stranke na sajtu kladionice predviđa se 2,75 odsto, odmah iza nje je lista Dobro jutro Srbijo (DJB-SDS-Otete bebe) sa 2,7 odsto.

Ostale liste za koje se ne predviđa prelazak cenzusa su Srpska radikalna straka sa 1,8 odsto, ali i listi Mi – Glas iz naroda sa 0,85 odsto.

Kvote za manjinske stranke

Predikcije za stranke nacionalnih manjina predvođene su listom „Usame Zukorlića – Ujedinjeni za pravdu“ sa 1,85 odsto, praćeni listom Saveza vojvođanskih Mađara sa 1,6 odsto. Lista SDA Sandžak zauzima pretposlednje mesto sa 0,5 odsto, a na poslednjem mestu je lista „Politička borba Albanaca se nastavlja“ sa 0,3 odsto glasova.

Predviđena ukupna izlaznost građana na ovim parlamentarnim izborima iznosi 53,5 odsto, a predviđeni procenat nevažećih listića iznosi 1,8 odsto.

Kvote za Beograd

Prema procenama rezultata beogradskih izbora Meridianbet na prvo mesto stavlja listu SNS “Beograd ne sme da stane” sa 37,6 odsto glasova, dok se na drugom mestu nalazi lista “Srbija protiv nasilja” sa 33,4 odsto.

Treća je lista SPS-a sa 7,1 odsto, dok je koalicija Dveri i Zavetnika na četvrtom mestu sa 6,1 odsto. Iza njih nalazi se “NADA za Beograd”, koalicija Novog DSS-a i POKS-a sa 5,6 odsto.

Na sledećem mestu nalazi se Narodna stranka sa 3,15 odsto, dok se za koaliciju SDS i DJB sa listom “Dobro jutro Beograde” predviđa 2,85 odsto.

Za ostale liste kladionica predviđa da će imati manje od 1 odsto. Prva među njima je Ruska stranka sa 0,4 odsto, a za njom sledi lista Miše Vacića – “Da se vojska na Kosovo vrati” sa 0,35 odsto.

Stranka pravde i pomirenja se nalazi na sledećem mestu sa 0,3 odsto. Pretposlednja po broju glasova je lista “Srbija na Zapadu – Da se struka pita” sa 0,15 odsto, dok je na poslednjem mestu lista “Ćale ovo je za tebe” sa 0,1 odsto.

Kladionica predviđa da će na beogradskim izborima izaći 56,5 odsto građana Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari