U Lazarevu pored Zrenjanina nema nijedne porodice sa prezimenom Komadić, ali zato ima nekoliko porodica Mladić. Akcija hapšenja Ratka Mladića prema podacima kojima raspolažu meštani Lazareva, i koje su preneli našem reporteru, koji se odmah posle saopštenja dugo očekivane vesti obreo u ovom selu nastanjenom kolonistima iz Bosne, započela je rano ujutro. Tada su ovde pretresene tri kuće rođaka sa istoimenim prezimenom Mladić.


Kako se moglo saznati, pretresene su kuće Dragana Mladića u ulici Ive Lole Ribara, kuća Neše Mladića u ulici Save Kovačevića i kuća Branka Mladića u ulici Vuka Karadžića, gde je Ratko Mladić, tvrdi se, pronađen. Nepunih sat vremena od potvrde informacije da je zaista uhapšen „onaj“ general Vojske RS, meštani Lazareva već su se okupljali u centru i po šorovima, u neverici, ali i veoma nezadovoljni, protestujući zbog dolaska prvih novinara.

Uglavnom su mogle da se čuju psovke i kletve. Prema rečima Radmila Stanišića, predsednika Mesne zajednice Lazarevo, niko od meštana nije znao da bi Ratko Mladić mogao da se krije u njihovom selu.

– U Lazarevu je mirno, sve nas je ovo hapšenje iznenadilo, niko to nije očekivao. Saznali smo za njega sa televizije. Niko od meštana nije ni znao da bi on mogao da bude ovde. Mnogi su besni. Ovo je negativan publicitet za selo, ne radujemo se ovim događajima, kaže Stanišić.

Prema rečima Gorana Grahovca, sekretara MZ Lazarevo, meštani su primetili prisustvo policije još u ranim jutarnjim satima, a provera kod zrenjaninskog MUP-a nije mogla da im potvrdi šta se dešava.

– Mi smo svi volonteri u mesnoj zajednici, nismo službena lica, ne znamo šta tu može da se kaže. Možemo samo da imamo problema, kaže Grahovac.

U Lazarevu žive i brojne izbeglice iz Bosne, koje su ratne strahote zamenile životom u Banatu. Niko od njih nije nimalo voljan kad se spominje rat i ime Ratka Mladića.

Mislili da je reč o ubistvu

Jedna od pretresenih kuća nalazi se na ulazu u selo Lazarevo, iz pravca Zrenjanina, a jedna od njih je u ulici gde je smešteno mesno groblje.

– Mislili smo da je neko ubijen, i da je zato tu policija. Nismo mogli ni da pretpostavimo da bi ovako nešto moglo kod nas da se desi, priča Milinko Kerleta, iz Lazareva. I prema njegovim rečima, meštani su nezadovoljni,ž što bilo ko priča o hapšenju i Mladiću, jer smatraju da to nema veze sa ovim mestom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari