Lazarević demantuje Srpsku listu i tvrdi da je portal Kossev ponovo postao meta 1Foto:N1

Glavna urednica portala Kossev.info Tatjana Lazarević izjavila je da je netačna tvrdnja Srpske liste da je taj medij objavio informaciju o dolasku autobusa iz centralne Srbije sa gradjanima koji bi navodno trebalo da učestvuju na protestima.

„Neistina je da smo objavili dezinformacije. U našoj vesti jasno piše: Pred sam početak protesta, iz pravca Zvečana na ulazak u Kosovsku Mitrovicu, pristiglo je i najmanje deset autobusa sa registarskim oznakama RKS, KM, ČA i BG. Svaki autobus bio je označen rednim brojem. Najveći redni broj koji smo videli je 30. Ista vest je dostupna i dalje, te stoga pozivam i javnost i političare da uporede informacije u saopštenju i na našem portalu“, navela je Lazarević.

Dodala je da Srpska lista snosi odgovornost za širenje dezinformacije u vezi sa portalom Kossev.info, “čija  smo meta tako ponovo postali”.

„Još jednom pozivam rukovodstvo Srpske liste, da prestanu sa diskriminisanjem našeg medija, odnosno javnosti koja se preko našeg portala informiše“, poručila je Lazarević.

U Mitrovici je danas održan protest Srba zbog toga što vlasti u Prištini ne dozboljavaju održavanje izbora 3. april.

KoSSev je objavio uoči protesta dolazak učesnika iz više gradova, a Srpska lista je demantovala navode o dolasku autobusa iz centralne srbije u mitrovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari