Lazović: Okretanje ka EU i evropskim standardima veliki deo SNS uključujući i Vučića odvelo bi u zatvor 1Radomir Lazović (Foto: FoNet / Milica Vučković)

„Vučićeva politika sedenja na sve stolice doživela je poraz i on bi za to trebalo da snosi političku odgovornost“, ocenjuje Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd.

Lazović smatra da za brojne propuste predsednika Srbije ne postoje opravdanja, stavljajući naglasak na neefikasnost energetskog sistema naše zemlje.

„Nemamo ni malo razumevanja za njega, jer nije ništa uradio da se unapredi energetska zavisnost od Rusije u prethodnih 10 godina i ne samo to nego je ta zavisnost produbljena prepuštanjem i nalazišta gasa i gasovoda i skladišta energenata i sve infrastrukture ruskim kompanijama. Takođe, za deset godina vlasti SNS-a, ništa nije urađeno da se makar malo poveća udeo održivih energenata u proizvodnji“,obrazlaže on.

Kako kaže, sa druge strane,pak, urađeno je puno toga štetnog, pa je danas Srbija društvo sa najvećim ekonomskim razlikama u Evropi, zemlja deponija i opasnog vazduha, društvo u kome je porodica predsednika i njegovi kumovi, u direktnoj vezi sa organizovanim kriminalom.

„Srbija treba da se približi Evropskoj uniji, ali nosilac ovih promena ne može biti Aleksandar Vučić jer nas je on svojim delovanjem u prethodnih deset godina doveo u jako lošu situaciju“, iznosi Lazović uz napomenu da je Srbija društvo sa najvećim ekonomskim razlikama u celoj Evropi.

„Srbija je zemlja hiljada deponija i opasnog vazduha, društvo kontrolisanih i zloupotrebljenih medija, društvo u kome je porodica predsednika i njegovi kumovi, u direktnoj vezi sa organizovanim kriminalom. Stvarno okretanje ka EU i evropskim standardima, recimo u pogledu ostvarivanja vladavine prava, veliki deo SNS-a, uključujući i Vučića vodilo bi u zatvor“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari