LDP: Kosovo živi svoj zacrtani put, a Srbija je ostala ista 1

Deseta godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova opominje nas da vreme neumitno teče, uprkos želji ogromnog dela političkih elita i političara, u koje društvo i pred ove izbore polaže nadu, da se ono zamrzne, kaže Čedomir Jovanović.

Imati snage da se preuzme odgovornost za presecanje kosovskog čvora i protiviti se tragediji odlaganja razrešenja ovog problema, Liberalno-demokratsku partiju danas, kao i pre deset godina, dovodi u poziciju lake mete svakog kukavičkog nišandžije koji se bori za makar deo vlasti u Srbiji, navodi se u saopštenju LDP.

„Ni te 2008. godine, u zoru proglašenja nezavisnosti Kosova, nismo bili sa većinom. Nismo pristajali na laž, koja se podmetala našim građanima, da Kosovo, nakon decenija tragičnih, nasilnih, pogrešnih postupaka, može ostati deo Srbije. I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvek otišlo i da je to istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne“, dodaje se. „Mi smo jedini koji nikada nisu promenili svoj stav prema tome – ne sme budućnost naše zemlje biti talac ružne slike prošlosti koju i dalje nismo spremni da priznamo. Ne smemo, u ime praznih reči o demokratiji i promenama, podržavati one koji su za demokratiju samo kada ona odgovara Srbima i promene samo kada one vode u ono što je nekada već pogrešno bilo.“

LDP je u svom stavu uvek bio usamljen, ali nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, sa posledicama sopstvene pogrešne politike i izgovorima koje je naše društvo uvek uzimalo u otporu promenama i prihvatanju odgovornosti, tvrde u LDP.

„Za ovih deset godina sve se promenilo i ništa se nije promenilo. Kosovo živi svoj zacrtani put. To više nikako nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze“, kaže se u saopštenju pod potpisuje Čedomir Jovanović.

Liberalno-demokratska partija obeležava ovaj dan sa novim ljudima koji imaju hrabrosti i odgovornosti da pomognu da se jednom zauvek ružno lice prošlih ratova, sukoba, nemira i mržnje pretvori u pruženu ruku mira i pomirenja, dobrosusedskih odnosa i suživota sa prvim komšijama sa kojima verujemo da je zajednička, a sasvim drugačija budućnost, itekako moguća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari