Lečić: Ostati i boriti se za preporod Srbije

Pozorišni umetnici o izjavi glumca Nikole Koje da ne želi da starost provede u ovoj zemlji

Ostavite komentar


  1. Milena Bogavac kaže: Problem je što ovde niko ne dolazi!
    Nađe se i poneki naivac (govorim o sebi) koji se prevari i dođe u Srbiju da bi u njoj trošio s mukom stečenu penziju iz Australije. Nakon što su mi opljačkali trećinu kontejnera na carini Makiš, mučili mi majku na aparatima na Urgentnom centru u Beogradu da bi ispumpali što više novca (direktor i njegova ekipa uzeli su za njen SVAKI DAN po hiljadu AUS dolara, ukupno za 12 dana skoro milion dinara) i, kada sam odlučio da zauvek odem iz te proklete zemlje, firma Delta me prevarila, uzela mi 1700 evra i dala jednom divljem prevozniku koji me je na izlasku iz Srbije ponovo opljačkao, šta da kažem? Mogu reći da sam ostao da bi mi oteli sve što sam imao i da sam srećan što sam izvukao živu glavu. Srbija je u Vučićevoj eri postala najgora mafijaška država na svetu i za sve ljude koji nisu kriminalci jedina šansa za bolju budućnost je da što pre pobegnu iz nje. Što pre to bolje, dok nije kasno.

  2. Sve je individualno, nismo svi jednaki u Srbiji, mi koji nismo nikad dobili sansu idemo lakse i bez mnogo buke, jer smo jos u mladosti shvatili da smo manje bitna deca za majku Srbiju.
    Teze idu oni koji su kao deca bili bitni iki u mladosti za majku Srbiju, kad su imali prednost u ulogama, filmovima, poslovima.
    Onda kad te vrate unazad , vise boli i bucniji si.

      1. Ja lično super pamtim ali ne uspeh zapamtiti u kojoj je partiji više!?Drugo,Leka je vec star a propustio je priliku da povede klince kada je bio deo vlasti.Promene se pominju samo dok si opozicija u SRB.Zato deca beze,i treba da beze.

    1. Ima Cane jednu dobru pesmu gde u jednom stihu kaže“…diktatura proleterijata“.Vi ste gosn.Bostan deo nekog novog proleterijata kad tako zborite?Nikola ima resenu egzistenciju za unuke pa odlazi…Nije vise fora u lovi i to je osnovna „kvaka“ gde se BOT ofira ma koliko se trudio biti uvijen u komentar(ukrasni papir)

  3. Samo bezite, ne treba ziveti zivot da bi se borili i stvarali neko normalnost ako u drugim normalnim zemljama to vec postoji, i gde mozete raditi, zaraditi, i da vam ostane, i da vas postuju kao coveka, i da vam obezbede sve pogodnosti vaseg vremena. Ovde se to nece skoro desiti, ako se uopste i desi, tako da samo idite i ne bacajte svoje godine u relativno uzaludnoj borbi.

  4. dopuna…OVA stranka n a vlasti tj . stranka preobučenih radikala zaslužuje ne samo jedinicu no i ostav što pre …

  5. Nije savet,samo podsetnik:Imate samo jedan život!-Srbija se urazumit ne može,av će vladati doživotno!

  6. Za preporod koje Srbije ostati i boriti se ? .Srbije koju ce Vucic,za dobre pare koje trpa u sopstveni dzep,naseliti migrantima a zemlju i industriju pokloniti Arapima i belosvetskom olosu..

  7. Danas vise ne mogu reci ni da lose zaradjujem (ako se plata oko 400 evra moze smatrati pristojnom, ali znam da mnogi zaradjuju i manje), supruga podjednako zaradjuje, a uspevamo se uklopiti jer na nasu nesrecu nemamo decu. Ne znam kako je ljudima sa manjim platama, a sa dvoje, ili vise dece.
    Mnogo vise mi smeta sto ovo drustvo i ova drzava ne funkcionise cak ni u oblastima koje su strogo regulisane zakonom. Imamo gomilu dzabalebarosa na drzavnim jaslama, a jedini smisao njihovog postojanja je da svakog meseca dobiju platu. Zar ih nije sramota da bas nista ne urade za drustvo koje ih placa?

  8. Zao mi je što sam lošeg zdravlja,narušenog jos tokom NATO bombardovanja(veteran sam).Deco bežite odavde,ovde nikad neće biti bolje.Ostaćete bez društva i mnogo čega lepog što normalni još mogu ponegde i prepoznati ali to nije vredno da nemate sutra za porodicu,da nemate roditeljima za lekove,na veselje da odete a da ne gladujete posle nedeljama zbog troska.Ovaj sistem je nebitno kad ce pasti jer kad god da padne za Srbiju je odavno kasno.Nemojte da Vas lažu,diplome(državne) u ruke i put pod noge.

  9. Lečiću je bolje da šuti. Zahvaljujući nadobudnim, pohlepnim, drskim i bezobraznim likovima, među kojima je bio i on, kao i oni koji su izgamizali posle petog oktobra i zaposeli sve institucije, doživjeli smo sunovrat i drsku pljačku taman kad smo se ponadali da smo se toga rešili zauvek. Svojom ohološću, bahatošću i glupošću su trasirali put najvećoj pošasti koja je mogla zadesiti Srbiju, a to je vladavina bivših radikala uključujući i neke Lečićeve kolege iz vlasti i nove gmazove koji su ispuzali. Kod Srba je pamćenje izgleda diskutabilna pojava. Niko se više ne seća Čomićke kako je predsedavala ne dajući reč nikome, Živkovića koji je izigravao despota, Čede koji je lupetao i pretio okolo, a zapravo kupio narodne pare gde je stigao (kao i kolega mu Čanak), Đelića kod tetke na kauču sa opljačkanom lovom , Dinkića sa kalašnjikovom dok zaposeda trezor i novaca koji nestaju, Vladimira Popovića Bebe i Gorana Vesića, sive eminencije u DOS-u zadužene za najprljavije radnje, Trivanove i one iz Užica koje brbljaju gluposti unedogled sa skupštinske govornice i da me ne mrzi mogao bi još deset puta ovoliko da ih navedem. Tako da nama ni dragi Bog ne može pomoći, a sami očito ne znamo.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.