Leposavić: Da li mandat mogu da dobiju i oni koji nisu osvojili ni jedan glas? 1Printsrkin Kosovo onlajn

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) nije na današnjoj sednici overila rezultate kandidata za odbornike u Skupštini opštine Leposavić, jer je zatraženo tumačenje da li mandat mogu da dobiju i oni koji na izborima nisu dobili nijedan glas, piše Koha.

Pojedini članovi CIK usprotivili su se dodeli mandata kandidatima koji su na izborima održanim u nedelju 23. aprila zabeležili nula glasova.

Predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonjići rekao je da će se o ovom pitanju tražiti mišljenje od Izbornog veća za žalbe, da li kandidat koji nije dobio nijedan glas može postati odbornik u Skupštini opštine.

Prema konačnim rezultatima u Leposaviću, lista kandidata za odbornike Pokreta Samoopredeljenja je dobio ukupno 85 glasova ili 77,3 odsto, i sa ovim procentom im pripada 15 mesta u Skupštini opštine. Ali od 18 kandidata koji su bili na listi ove stranke, njih šest nije dobilo nijedan glas.

Demokratska partija Kosova trebalo bi da dobije dva odbornička mesta, a njihova lista dobila je 21 glas.

Rezultati izbora za Skupštinu opštinu Zvečan su overeni, i tu će DPK imati 11 odbornika, nakon što je lista ove stranke dobila 60,1 odsto ili 93 glasa, dok će Samoopredeljenju pripasti osam odborničkih mesta, na osnovu 65 dobijenih glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari