Levica Srbije podržala Đilasa 1Foto: Foto: Tviter/LevicaSrbije

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je Predsedništvo ovog
pokreta, na današnjoj sednici, donelo jednoglasnu odluku da podrži Dragana Đilasa, kako kandidata za gradonačelnika Beograda.

„Saslušali smo program Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda i čoveka koji okuplja sve istinske opozicione partije i pokrete danas u Srbiji. Saslušali smo viziju razvoja grada Beograda i ono što treba da se radi u gradu Beogradu kao model koji bi mogao da bude primenjen u
celoj Srbiji“, rekao je Stefanović novinarima posle sednice Predsedništva Levice Srbije.

Stefanović je dodao da je Levicu Srbije i Dragana Đilasa spojila, pre svega, ekonomska i socijalna politika i ono što je realno ostvareno u Beogradu dok je Đilas bio gradonačelnik.

„Predsedništvo Levice Srbije je, posle dugog razgovora, razmene mišljenja i mnogih pitanja, donelo jednoglasnu odluku da na predstojećim gradskim izborima Levica Srbije bude na zajedničkoj opozicionoj listi braneći našu politiku, ideologiju i program. Bićemo na toj listi ponosni baštinici i zaštitnici odgovorne socijalne i ekonomske politike koja će dati za rezultat jednakost, solidarnost i pravdu u ovoj zemlji i staviti čoveka u centar političkog delovanja za razliku od ove nesposobne vlasti“, rekao je on.

Predsedništvo #LevicaSrbije podržalo je kandidaturu @DraganDjilas za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima. #mBG_ pic.twitter.com/SHtoQHfKhk

Stefanović je rekao da će Levica Srbije dati maksimalan doprinos u kampanji za izbore u Beogradu.

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas je rekao da je očekivao podršku Levice Srbije „zato što je to jedna od stranka koja baštini socijal demokratske stvari koje je i on, kada je predlagao ekonomski koncept razvoja Srbije, više puta pominjao“.

On je, između ostalog, rekao da se protivio prodaji i privatizaciji PKB i koncesiji za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“.

Đilas je rekao da svako ko kaže da bi mere koje predlažu za Beograd, kao što su besplatni udžbenici i obdaništa, pomoć trudnicama i porodiljama, 13 penzija, dovele do bankrotstva glavnog grada, ne govori istinu.

„Ne da ove mere ne bi izazvale bankrotstvo Beograda, nego bi razvile Beograd“, istakao je Đilas.

Đilas je rekao da je potrebno oko šest odsto gradskog budžeta da bi udžbenici i obdaništa bili besplatni, i da bi 100.000 penzionera dobilo po 150 evra pomoći.

On je rekao da bi ove mere mogle da se sprovedu kada bi bili smanjeni neki besmisleni troškovi, kao što je organizovanje dočeka Nove godine za 100 miliona dinara.

Đilas je rekao da je poslednja Nova godina, organizovana u vreme kada je on bio gradonačelnik prestonice, koštala sedam miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari