Linta pozvao vlast u Crnoj Gori da pokrene dijalog sa SPC i opozicijom

Ostavite komentar


  1. Cijela halabuka se digla jer SPC želi i dalje da bude iznad države Crne Gore. Ona postavlja crkve gdje hoće, gradi krstionice u zoni morskog dobra, i u svakom momentu prkosi zakonima Crne Gore. Zbog čega to radi? Pa radi isključivo iz razloga što je ostala jedina nada u ponovno objedinjavanje Srpskih zemalja. Mi to ne želimo, i dovest ćemo je u okvire koji će joj obezbijediti nesmetani duhovni rad, bez trunke politike. Ni manje ni više.

    1. Daleko od toga da sam protiv crkve ali drzava mora biti iznad crkve.U Srbiji se sve placa od vencanja do sahrane Ali na pomen placanja poreza pojedini crkveni velikodostojnici se strasno ljute.Mogu misliti sta bi bilo kad bi se uveo takav zakon.

      1. Ma ne naplacuje spc vencanja i sahrane, nego je obicaj da se da 30.000 – 100.000 … Dobra je iva srpska crkva, prava profitna organizovana grupa, otudjena i od religije i od naroda.

  2. Gde li si ti ziveo kad si navikao na tako visok nivo demokratije. To ovde nisi mogao da naucis. Probaj to da kazes u beogradu.

  3. Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta…jel’se vi to salite on predsednik bilo cega!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.