Linta: Srpska zajednica u Severnoj Makedoniji u teškoj situaciji

Ostavite komentar


  1. Pročitao sam pre izvesnog vreman da su se kao Srbi u severnoj makedoniji izjasnili kod poslednjeg popisa stanovništva samo njih 30.000.To je beznačajan broj na ukupan broj stanovnika.Ova vlast stalno skreće pažnju ljudima u srbiji na susedne države a uporno izbegava da se govori o stanju u srbiji.kada neko javno progovori odmah hajka na njega.Sličnu sudbinu je doživeo i list „Danas“.Više sam nego siguran da će ti Srbi živeti mnogo bolje za neku godinu od nas Srba u matičnoj državi.

  2. Sad smo zaokruzilo okolinu. U svim okolnim zemljama Srbi su u problemu. Kako je to moguće ?

    1. Moguce je !!!! Jer srbe zadtupaju Šešelj Đačić Jul .strukture koje samo gledaju gde mogu da naprave problem našem narodu.# nek’ propadnemo ako smo spali da srbe 2019zadtupa Šešelj Vučić Đačić .

  3. Izvini, a gde to srbi dobro žive. Pa ni mi srbijanci u srbiji ne živimo kao pre 30 godina. srbi su narod koji ume da trpi i može da trpi dugo. nema snage da napada, izgubi je stanovištvo u dvadesetom veku i sad tavori. kome se ne svidja srbija ovakva kakva je – sa srećom.

  4. Da li neko iz ove pošasne vlasne familije uopšte brine o građanima u srpskoj zajednici u Srbiji? Ili ih samo interesuju pare te iste zajednice?

  5. A ovaj linta će da im reši problem!? Pa on ni svoj lični problem nije rešio!

  6. U kakvom stanju je srpska zajednica u Srbiji? Zaštitite Srbe od sebe.

  7. Eno Basara je koliko juče završio posetu Severnoj Makedoniji i otud je u Danasu natrunio kolumnicu-dve. E sad, on doduše o tome ne piše, ama podrazumeva se da je obišao Maticu serbsku koja mu je onomad ostanula od rahmetli tasta. I kakav je utisak? Pa utisak je da se on ič ne žali da sada kaplje manje nego pre…

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.