Ljajić: Odnosi sa Hrvatskom ne mogu biti gori 1Foto: Medija centar

Apsolutni interes Srbije je da ima dobre odnose sa svim susedima, pa i sa Hrvatskom, kaže za RTS ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Ljajić je dodao da ne razume kako zvanični Zagreb ne shvata da je regionalna stabilnost preduslov za privlačenje investitora.

Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da odnosi sa Hrvatskom teško mogu da budu gori nego što su bili, i to ne krivicom Srbije, koja se, kako kaže, trudila da ne doliva ulje na vatru. „Videćemo da li je retorika bila proizvod kampanje ili postoji dublji problem u odnosima Beograda i Zagreba“, napominje Ljajić.

Prema njegovim rečima, HDZ je prodao staru robu u novom pakovanju, a Milanović je, privlačeći nove birače, izgubio stare. „Plašim se da ćemo imati nestabilnu vladu HDZ-a i Mosta, jedne antisistemske stranke za koju glasaju ljudi iz revolta. Teško je očekivati stabilnu vladu, imajući u vidu iskustva iz prethodne koalicije“, ističe ministar, a prenosi RTS.

Apsolutni interes Srbije je da ima dobre odnose sa svim susedima, pa i sa Hrvatskom, ukazuje Ljajić dodajući da je robna razmena sa tom zemljom više od 700 miliona evra. „Regionalna stabilnost je preduslov privlačenja novih investicija i u Beograd i u Zagreb. Ne mogu da verujem da Hrvatska to nije shvatila“, naglašava ministar trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari