Ljajić: Sastanak u Ohridu nije bio dan D, dogovoreno je sprovođenje dogovorenog 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Miloš Perić

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić ocenio je danas da sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija nije bio nikakav „dan D“, jer je postignut dogovor o sprovođenju onoga o čemu su se ranije dogovorili.

Ljajić je agenciji Beta rekao da će Ohridski sastanak pre biti „početak maratona nego neke sprinterske discipline“ i da će ostati upamćen „samo po dužini trajanja, a ne po njegovom ishodu“.

„Time su se izjalovila i nadanja dobrog dela desničarske opozicije da će Vučić nešto potpisati i da će time oni dobiti pogonsko gorivo za njegovo rušenje“, rekao je Ljajić.

On je dodao da će to biti proces koji će definitivno trajati i neće biti završen ni ove, a ni sledeće godine.

Ljajić je rekao da postoje tri razloga za takvu prognozu, pored ostalog i to što su pozicije Beograda i Prištine za višedecenijski problem toliko udaljene da brzog i održivog rešenja teško da može biti.

„Drugo, društva i veći deo javnosti, ni u Srbiji ni na Kosovu, nisu spremna za neki veći iskorak i bolan kompromis, koji je potreban za konačno rešenje. Treće, međunarodna zajednica želi neki sporazum, ali ne zna kako da do njega dođe, a bojim se da ne shvata spomenuta ograničenja“, ocenio je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari