Ljajić: Spuštanje cenzusa šansa za manje stranke

Ostavite komentar


  1. i, ukoliko usvoje ovo sa 3%, nismo saznali ‘oće li prepošteni ljajić samostalno na sledeće izbore ?

    1. Koje crne stranke, hocete da se ima privid da je sve u redu, toboze ima u parlamentu opozicije slu nije u redu i nece biti dok ne vidimo ledja vama i svim komunistima iz devedesetih…

    2. Copy-paste su radili i žuti. Uhuhuh čak i parice slte ni iz cega za visprenije clanove koje sakupe LK i naplate se za clanove i zamenike po bir.odborima, uh uh uh….trljace ruke svi, ne bojte se, samo narod nastradava…

  2. makijevelizam, veliki brojevi malih vodja kupljivih apetita, kontrola institucije, ako bi tad moglo oslobadjanje nacio frekvencija sto ne odmah

  3. Pa vi gospodine od reci ne mozete sami preci ni tih tri posto. Ali zato nanosite stetu Vucicu.

  4. Gospodine Ljajiću, nije valjda da ste Vi nešto zabrinuti…?!

    ps. Da li ste poduzeli nešto nakon što Vas je Šešelj onako naružio svojom knjigom?

  5. Ovaj čovek je specijalista da kaže mnogo, a da u stvari ne kaže ništa. Neverovatan dar.

  6. Gospon Ljajić ume po kad kad da bude naivan kao melo dete. Čeda i Voja očekuju prolaz, ali će neke novorođene stranke da ulete u skupštini sa dva člana na po tri poslanička mjesta.

  7. Možda jeste šansa za male stranke, ali šta mi građani time dobijamo? Šta ću ja imati od toga što je sada za jedan mandat u Skupštini potrebno samo 90.000 glasova? Koga predstavlja ta stranka što osvoji jedva 90.000 glasova?
    Svi ti iz takvih stranaka će posle izbora masovno prodavati mandate i preletati u druge veće stranke, da bi se obezbedili do kraja života jer ništa ne garantuje da će na nekim sledećim izborima osvojiti čak ni tih bednih 90.000 glasova!
    Naprotiv, cenzus bi trebalo podići na 10% (i smanjiti broj poslanika na 150) da bi u politici učestvovali samo oni koji zaista nešto vrede i u stanju su da privuku ljude, a ne nekakvi lokalni anonimusi kojima je stalo samo da se dokopaju prvog mandata, pa posle da šire preletačka krila!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.