Loši odnosi Izetbegovića i Vučića 1

Odnosi u regionu su loši, između BiH i Hrvatske pogoršani nakon hapšenja bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane u Orašju zbog sumnji u ratne zločine, a istovremeno, odnosi Beograda i Sarajeva nisu dobri, rekao bih, dominantno odnosi gospodina Izetbegovića i gospodina Vučića.

To je izjavio predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Na pitanje zbog čega je to tako, Ivanić je rekao da misli da Beograd nosi neku vrstu rana, jer nije bilo osude napada na gospodina Vučića, ali i zbog otkazivanja posete predsednika Srbije.

Moja ideja, i ja ću to pokušati organizovati posle Nove godine, trilateralni sastanak predsednika i premijera Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, najavio je Ivanić u intervjuu Radio Slobodna Evropa. Mislim da je najlakše da svi zajedno sednemo, a ne svi pojedinačno, dodao je Ivanić.

Ivanić je naglasio da treba promeniti priču o tome da je Bosna i Hercegovina samo zemlja sukoba.

Mi smo od prošle godine, od događaja u Srebrenici, do danas, imali samo negativne stvari. Negativne stvari treba ostaviti u stranu i samo tako možemo očekivati da u zadatim rokovima, a to je do kraja 2017. godine, dobijemo status kandidata, ocenio je Ivanić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari