LSV: Beograd „grad budućnosti“, a ostalima siromaštvo 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Nenadu Popoviću zašto je za lokaciju takozvanog Grada budućnosti izabrana teritorija grada Beograda.

Ministar Popović nedavno je posetio Industrijski park Sudžou u Kini i najavio početak procesa dizajniranja sličnog parka u Srbiji, na teritoriji grada Beograda, te je najavio da će taj park Beogradu omogućiti lidersku poziciju u oblastima inovacija i tehnologije.

LSV nema ništa protiv razvoja naše države, ali zar posle ogromnih projekata „Beograd na vodi“ ili „Skyline Belgrade“ nije vreme da se poneki razvojni projekat realizuje i u ostalim delovima Srbije, pitaju iz ove stranke.

Beograd je po svim ekonomskim pokazateljima ostao jedini razvijeni deo Srbije, a svi ostali regioni su postali nerazvijeni. Sasvim je jasna intencija da se sva vlast, sve finansije i sav kapital sliju u glavni grad Beograd, zaključuju u LSV.

 Ova intencija je otvoreno i protivustavna, jer se na ovaj način građani Srbije iz ostalih krajeva zemlje dovode u neravnopravan položaj. Neverovatno je da se planira i dizajnira nekakav grad budućnosti, a sa druge strane se ne vidi siromštvo ostatka zemlje u sadašnjosti. Ako je želja vlasti da Srbija u budućnosti bude samo Beograd, a sve ostalo pusta teritorija, onda su na dobrom putu. Liga socijaldemokrata Vojvodine na to ne želi da pristane, navodi se u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari