LSV izlazi iz koalicije sa SNS u Novom Sadu: Bojan Kostreš na čelu partije 1Bojan Kostreš Foto: Medija centar

Liga socijaldemokrata Vojvodine uskoro bira novo rukovodstvo, a jedan od prvih poteza novog vrha partije biće izlazak iz koalicije sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu. Kako je Danas ranije pisao, novi predsednik trebao bi da bude Bojan Kostreš, sadašnji zamenik predsednika stranke.

Kostreš se kandidovao za novog predsednika i njegov izbor je već izvestan. Ono što se zapravo još veća je, kako saznajemo, kakvu će titulu (funkciju) dobiti do sada jedini predsednik LSV Nenad Čanak, koji je najavio svoje povlačenje nakon 32 godine.

Kostreš poručuje da će mu biti velika čast ukoliko se delegati odluče da mu ukažu poverenje.

Inače, u ovoj partiji traje nesuglasje već neko vreme. Novosadski odbor je raspušten i imenovano je povereništvo koje će ga voditi do proleća i novih izbora.

Član Gradskog veća Novog Sada iz redova LSV Aleksandar Kravić izjavio da je njegova partija i dalje u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, nakon što je reizabran na ovo mesto kada je Novi Sad birao novog gradonačelnika Milana Đurića.

Sa druge strane, troje odbornika LSV u novosadskom parlamentu, taj dan se nije pojavilo u sali. Pa nisu glasali ni za Đurića, ali ni Kravića koji je nakon toga rekao da „ne zna zašto njegove stranačke kolege nisu došle“.

Portparol stranke Aleksandar Marton, je povodom toga izjavio kako je upravo zbog ovakvih Kravićevih izjava i raspušten gradski odbor.

„Neprisustvo odbornika LSV na poslednjim sednicama Skupštine grada Novog Sada znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje. Stavovi o odnosu prema koaliciji u Novom Sadu će biti mnogo jasniji posle Kongresa LSV, koji će biti održan 19. novembra i izbora novih organa Gradskog odbora LSV u Novom Sadu, koji su planirani za mart naredne godine“ rekao je Marton.

Kosteš je najavio da bi LSV sa njim na čelu mogla u budućnosti da sarađuje sa političkim organizacijama poput Pokreta slobodnih građana, Ne davimo Beograd i Moramo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari