LSV: Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima 1foto FoNet Milica Vučković

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima- naveli su u svom saopštenju iz Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani.

Prema njihovim rečima, demokratizacija i modernizacija zemlje nemoguća je sa Srpskom naprednom strankom, jer je, kako navode, ta politička opcija u potpunosti udaljila Srbiju od njenog evropskog puta i ustanovila politički sistem „koji više nalikuje autoritarnim državama kakve su Rusija ili Belorusija“.

Iz LSV kažu da su članovi Glavnog odbora LSV-Vojvođani usvojili i dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“ kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.

– Ovim dokumentom predviđa se organizacija Srbije u pet izbornih jedinica, vremensko odvajanje lokalnih i pokrajinskih, parlamentarnih i predsedničkih izbora, formiranje komisije za sprovođenje verifikacije biračkih spiskova, kao i neophodnost obaveze da nosilac izborne liste mora biti kandidat na izborima- obrazložili su u saopštenju.

LSV-Vojvođani ovim putem su poručili da će sa ovim dokumentom upoznati opozicione stranke, kako bi se zajedničkim snagama došlo do fer izbornih uslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari