"Zbog toga sam Hitler": Vučić odgovorio medijima iz regiona 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Sbije Aleksandar Vučić na društvenim mrežama je objavio snimak na kojem se žali na pisanje medija u regionu i objašnjava zbog kojih reči su ga napali.

On je u videu, koji je na Iksu objavila SNS, naveo da političari koriste reči na javnm skupovima ne bi li ubedili svoje ali i pristalice drugih političkih opcija da govore istinu.

„Neretko međutim mnogo više od nas neki drugi govore o sadržaju vaših reči i suštini koju ste hteli da poručite“, naveo je on.

Vučić se, podsetimo, obratio naprednjacima u hali Šumice u beogradskoj opštini Voždovac. Iako je sve ličilo na prvi predizborni miting naprednjaka za najavljene beogradske izbore, SNS je skup okarakterisao kao sastanak opštinskih i mesnih odbora.

Tu je Vučić poručio: „Hoće da nam ukinu državu Srbiju, oduzmu zemlju i da na faks koji dobijemo odgovorimo sa „da gazde“, a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom, osim da služimo svom narodu“.

Kako u videu objašnjava, dok je jutros pregledao novine i izveštaje sa portala koje su mu pripremili saradnici, uočio je stvar koja više od svega što je sam izgovorio govori o situaciji u kojoj se nalazimo.

„Od prištinskih medija, naravno, gotovo svih ekstremistički nastrojenih prema Srbiji i srpskom narodu do ekstremnih islamističkih medija iz Sarajeva, do mnogih drugih, svi su kao oparemi skočili samo zbog toga što sam sinoć govorio u hali Šumice i zbog dve stvari. Zbog ubrzanog napretka Beograda i Srbije, zbog onoga što sam rekao činjenice o platama u regionu i da je Srbija danas prva u regionu po visini plata. Ali i zbog toga što sam rekao da Beograd koji se uvek hvali svojom kosmopolitskom dušom jeste i srpski grad. A onda su vam i Gazeta i Slobodna Bosna napali zbog toga što sam rekao „hoće da nam ukinu državu Srbiju oduzmu zemlju, da na faks koji dobijemo odgovorimo sa da gazde, a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom osim da služimo svom narodu. Zbog toga sam Hitler, najgori u regionu i zbog toga je region zgrožen“, naveo je Vučić.

On je pozvao „narod i građane Srbije da sami zaključe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari