LSV: Ne treba svi da plaćamo metro 1Foto: FoNet/Beoinfo

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od premijerke Ane Brnabić smenu ministra Tomislava Momirovića, koji svojim stavom da svi građani Srbije treba da plaćaju beogradski metro, jasno pokazuje, da ih deli na stanovnike prvog i drugog reda. Umesto da se zaleže da svi ljudi imaju jednake šanse, kako kažu, on svoj luksuz stavlja u prvi plan.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izjava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da je ispravno da svi građani Srbije plaćaju za izgradnju beogradskog metroa skandalozna i namenjena dnevno političkom skupljanju poena za beogradske izbore,kažu u LSV.

Oni navode, da ministar mašta o nepostojećem metrou i haraču za njega, koji treba da plaćaju i oni koji ga nikad neće koristiti.

LSV je upitala ministra Momirovića da li zna da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

Kako navode, bahati centralizam je sve delove Srbije izvan grada Beograda pretvorio u siromašne i tužne krajeve koji se ubrzano prazne zbog maćehinskog odnosa vlasti.

Sa druge strane, u Beogradu niču neboderi, kule, gondole i ostali skupi, neracionalni infrastrukturni projekti.

Vreme je da ministar Momirović poseti neko selo u Vojvodini ili Šumadiji i vidi nivo propasti i devastacije u njima, kažu u LSVi pitaju ministrada li zna da građani izvan Beograda imaju toliko loše puteve da jedva mogu da stignu do njega, a on bezobrazno traži da plaćaju metro, koji većina od njih nikada neće ni koristiti.

Ovakav odnos prema građanima koji žive van Beograda je nedopustiv i sramotan, zaključuju u LSV i pozivaju sve političke aktere na javnoj sceni da podignu glas protiv ovakve politike vlade i pokažu da su im svi građani Srbije jednaki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari