LSV: Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića 1foto: LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani osudila je jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta i zatražila da se objave imena njegovih napadača.

Portparol LSV-Vojvođani Aleksandar Marton ocenio je u izjavi za javnost da su sumnje da ovaj „napad nije slučajan“ i da je vezan za politički aktivizam Voštinića, jasan poziv nadležnim državnim organima da hitno utvrde sve detalje napada i o njima obaveste javnost.

„Insistiramo da vlasti objave imena napadača. Samo objavljivanje imena napadača može doprineti dovoljnoj pažnji ovog slučaja, a na taj način bi se smanjili izgledi za neke naredne napade“, istakao je Marton.

Podsećajući da se bliže izbori i da politička temperatura raste, Marton je upozorio da se može očekivati porast prisustva nasilja, ucena, brutalnosti „i drugih režimskih, navijačkih i siledžijskih metoda“.

„Očito je da političke organizacije i udruženja moraju da se organizuju i tako suprotstave i zaštite od narastajućeg nasilja“, naveo je Marton i istakao da nasilje ne sme biti oružje koje nedemokratska vlast koristi u političkoj borbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari