LSV podržala zahtev DS iako je u „komunalnoj koaliciji“

U Novom Sadu se traži ostavka gradske čelnice zbog događaja u Višegradu

Ostavite komentar


  1. Sta je ovo? Jel ovo Brozova Jugoslaviji. Zasto se maltretiraju oni koji su odali pocast srpskom generalu koga su ubili komunisti a koji je inace bio saveznik USA i Velike Britanije u ratu. I posle rata posthumno odlikovan visojim ordenom of strange predsednika USA Hari Truman. Kakvo je sada ovo komunistickog ludilo.

    1. @Misa,
      Najvolem ove anglofile koji su anglofili samo kad je Mihailovic u pitanju. Pa sta sto su ga odlikovali Ameri? Pa oni su jedno vreme bili i saveznici Sadama Huseina i Bin Ladena pa da li to automatski potonje oslobadja bilo krivice za ubijanja i maltretiranja ljudi? Svako mislece bice ce reci ‘NE’. Svako izmanipulisano bice ce reci ‘Nije to isto’. Problem je sto je isto. Da ne pricamo o tome da se u Visegradu na toj vasoj komemoraciji guslalo kako ce se opet ubijati Bosnjaci. Ni za jotu se ta vasa cirkuzijada ne razlikuje od one u Bleiburgu. Isti sljam. Inace, i u Iraku i Afganistanu ima ljudi koji tvrde da su njihovi ljubimci nepravicno ubijeni.

    2. Zato što su ovo folklorni Bulaićevi četnici. Ovi iz N. Sada su udbaška tvorevina koja je kao i ovi „četnici“ stvorena da degradira i bruka sve što je srpsko kao i samu monarhiju.

  2. Tako je počelo i ’90 tih. Normalni ćutali, a ovi drugi napravili šta su napravili…

  3. Koliko se sećam, jedan Janko Veselinović je pisao o hajduku Stanku i srpskoj tradiciji u borbi protiv okupatora, koju je nastavio general Mihailović, u Prvom i Drugom svetskom ratu. Vrlo se lako može proveriti da general Draža nije učestvovao niti naredio nijedan ratni zločin koji je počinjen na ovim prostorima u periodu 1941-45. Draža je bio simbol gerilske borbe i otpora u okupiranoj Evropi. Između ostalog, odlikovanje predsednika Trumana preuzela je Dražina ćerka tek 2005. godine, jer je 50 godina bilo ‘nezgodno’ da se sazna istina. Ne znam zašto to ovom ‘hajduku’ Veselinoviću smeta? To što je njemu asocijacija na pomen Dražinog imena neka politička nekorektnost, to je njegov problem. Meni, kao srpskom patrioti, koji apsolutno ne dozvoljava sebi da mrzi druge nacije, imponuje što je jedna takva ličnost deo istorije Srbije, a njegova tragična sudbina i strah koji njegovo ime i danas izaziva među raznoraznom mizerijom koja se gnuša nad implikacijama koje sama kreira i koje se u sto odsto slučajeva svode na one koje će im napuniti džepove i stomake, dokaz su ispravnosti Dražine borbe. Počivaj u miru, generale.

    1. @Predsednik
      A gde se to ‘lako moze proveriti’? Problem je sto ne moze. A razlog je zato sto je covek bio odgovoran za ubistva kako Srba, tako i Bosnjaka. Meni kao srpskom patrioti vrlo ne imponuje kad se Mihailovic stavlja u istu ravan sa Bojovicem, Misicem, Popovicem i da ne nabrajam.

      1. Evo recimo da pogledamo Wikipediju: “ Mihailović had great difficulties controlling his local commanders, who often did not have radio contacts and relied on couriers to communicate. He was, however, apparently aware that many Chetnik groups were committing crimes against civilians and acts of ethnic cleansing; according to Pavlowitch (https://en.wikipedia.org/wiki/Dra%C5%BEa_Mihailovi%C4%87#CITEREFPavlowitch2007) Đurišić proudly reported to Mihailović that he had destroyed Muslim villages, in retribution against acts committed by Muslim militias. While Mihailović apparently did not order such acts himself, and disapproved of them, he also failed to take any action against them, being dependent on various armed groups whose policy he could neither denounce nor condone.“
        Kao što pretpostavljam da znate, podatke na Wikipediji može da unese skoro svako. Zato bih vas molio da vi unesete mesto i vreme zločina koji je izvršio ili naredio Mihailović. I da, kao srpski patriota trebalo bi da znate da se Mihailović borio i u I svetskom ratu i iz istog izašao sa činom kapetana srpske vojske. Dragoljub Mihailović je bio oficir regularne vojske u Kraljevini Jugoslaviji koja nije pristala na kapitulaciju, a ne masni gibaničar koji je klao iz zabave. To što svaka pijana budala uzvikuje njegovo ime ili što se neki politikant trza iz straha da se neko ne uvredi, to je problem svakoga od njih pojedinačno. Treba li da se odreknemo i Obilića da se Turci ne uvrede kada ga pominjemo?

  4. Ja sam veliki neprijatelj SNSa,i nije mi drago kad oni svojataju đenerala,jer on se borio protiv takvih (fašista)samo Nemačkih,i ne postoji ni jedan zločin koji je on počinio.Postoje samo zločini koje su komunisti izmislili.Ne postoji ni jedno njegovo naređenje da se izvši neki zločin.to su radilr bande samoinicijativno.Ovi koji ga pljuju nisu mu ni do čukljeva,to su obične gnjide.Živ je Draža umro nije,dok je srpstva i Srbije.

  5. Prije svega počast Draži M.daju i Amerikanci i Britanci i Francuzi i dr.narodi koji su se borili protiv nacista,ne vidim zašto bi se mi toga stidjeli.
    Što se tiče pjesme na tom skupu,moguće da je neka pijandura nešto lupetala i to treba tužiti ako ima elemenata.medjutim ako su to riječi pjesme iz 2.svj.rata to znači da se prolivanje krvi odnosi na naciste i neprijatelje.U francuskoj himni,Marseljezi,jednoj od najljepših himni,kad se prevede,kaže se da će prolivati krv svojih neprijatelja i toriti zemlju da bolje rodi žito,i ne mijenjaju je do današnjih dana.pa me interesuje da li se ovi iz ambasada zgražavaju kada slušaju Marseljezu.

    1. Pre svega Britanija ne odaje pocast Drazi. Cak i americk ambasador Skat ne kaze da je za spasavanje americkih pilota zahvalan Drazi i cetnicima, vec hrabrom i pozrtvovanom srpskom narodu, jer zna sta se tokom rata desavalo i ko je ko i na cijoj strain bio. Tokom rata 1943g Srbi iz Amerike skupili su novac za jedan borbeni avion i hteli da ga nazovu Americki cetnici, ali to vlada nije dozvolila. Avion je nazvan americki Srbi. Trumanov orden, kojim neocetnici masu, dodeljen je za spasavanje americkih pilota, u vreme kad se hladnoratovska histerija zahuktava, pa su ga dobili i on koji nisu trebali. Primer za to je rumunski kralj za koga se moze reci da je bio sve sem antifasista. Sto se tice De Golovog ordena, on je dat u vreme kad on nije predsednik drzave i nema ingerencije da deli ordenje u izbeglistvu. U Londonu gde se nalazi u izbeglistu slusa ratnu propagandu na BBC-u, koja hvali neproverene Drazine pobede i sugestije Slobodana Jovanovica, pa ga odlikuje medaljom pokreta otpora. De Gol je napustio Britaniju 1943. bas u vreme kada se odnos saveznika prema Drazi menja. Francuski istoricari ovu epizodu skoro da ne pominjuu, jer je De Gol mnogo znacajniji da bi se ovim ordenom bavili. Pocasti Drazi u svetu odaju cetnici, koji su se naselili u nekim delovima sveta i te drzave i vlade nemaju bas nista sa tim.

  6. Draza bi se okrenuo u grobu da zna ko mu odaje pocast.Ova zena osim sto je Hrvatica sa majcine strane, panonska je konkubina,alkoholicar, narkoman,diplomu je kupila i pion je za politicke skandale cemu jedino sluzi,sramota za posten zenski rod i sve normalne zene i gradjanje u Srbiji koji je nisu ni birali.Uostalom pogledajte slike…sve govore

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.